Áprilistól újraindul a sármelléki repülőtér

A Sármellék-Zalavár települések tulajdonában lévő reptér április 1-jétől ismét működni fog. Ezt a bejelentést tette a Balaton Fejlesztési Tanács Siófokon tartott pénteki ülésén Suchman Tamás.

zaol.hu

A BFT elnöke elmondta: a korábbi üzemeltetővel szemben adósságok miatt elkerülhetetlenné vált a felszámolás. Az idő közben lefolytatott egyeztetések eredményeként a balatoni turisztikában több oldalról is érdekelt SCD Holding vállalja az üzemeltetést, megállapodásra törekedve a tulajdonos önkormányzatokkal. Suchman Tamás hangsúlyozta, hogy a régió turizmusának eredményességét jelentősen befolyásolja a repülőtértől, a kormányzati és vállalkozói tőkebefektetésnek köszönhetően évi 200 ezres utasforgalom lebonyolítására is képes.

Szabó Vendel, Sármellék polgármestere úgy nyilatkozott, hogy szerződéskötésre még nem került sor, ehhez a tárgyaló féltől várják a megfelelő ajánlatot.

Az SCD Group Zrt.  pénteken közölte: a szerződéskötési folyamat még nem zárult le a tulajdonos sármelléki és zalavári önkormányzatokkal. A tárgyalások során a felek arra törekednek, hogy hosszú távú és stabil feltételeket teremtsenek a légikikötő zavartalan működése és fejlődése érdekében. 

A közleményben cáfolják azt a sajtóértesülést, mely szerint a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke, Suchman Tamás részt vett az SCD és az önkormányzatok közötti megállapodás előkészítésében. A BFT mai tájékoztatóján ismertetett, a Sármelléki Repülőtér tervezett utasforgalmára vonatkozó számadatok sem tükrözik SCD számításait, azok nem egyeznek a társaság álláspontjával.   Az SCD csoport és a megállapodásban érintett önkormányzatok kizárólag a nemzetközi légikikötő üzemeltetéséről aláírt szerződést követően kívánnak nyilvánosság elé állni.

Forrás: Zalai Hírlap - Horányi Árpád, ZH-online

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!