Akció néha csak papíron van

<b>Körkép</b> - Tízből egy akciós termék nem található meg a hipermarketekben a karácsony előtti vásárlási láz idején, derült ki egy decemberben végzett kutatásból.

zaol.hu

A Mystery Visit Kft. december 11. és 14. között próbavásárlásokat végzett, hogy felmérje, milyen állapotokkal kell szembenézniük a vevőknek a hipermarketekben a karácsonyi vásárlási láz idején. 

Az próbavásárlók által tapasztalt egyik legszembetűnőbb „hiba” az volt, hogy bár az egyes áruházak akciót hirdetnek, a kedvező árú terméket nem mindig találja meg a vevő a polcokon.

A próbavásárlás során az adott áruházban a vásárlóknak 20 olyan terméket kellett  megkeresni, amelyek megjelentek az áruház aktuális katalógusában. Az esetek többségében nagyon könnyen megtalálhatóak voltak az akciós termékek, viszont minden tízedik termék egyáltalán nem volt kapható.

Bár a vizsgált fővárosi és vidéki hipermarketek tisztasága, rendezettsége a legtöbb esetben megfelelt az elvárásoknak, az árukihelyezés és az árfeltüntetés okozott némi gondot és a szaktanácsadással kapcsolatos tapasztalatok sem voltak kedvezőek. Többször már a vásárlási szituáció elején nehézségekbe ütköztek a vásárlók, ugyanis az esetek 30%-ában nem tartózkodott eladó az osztályon. Az esetek több mint felénél pedig nem vagy csak felületesen ismertette az eladó az ajánlott terméket.

A kiszolgálásra általában nem volt panasz, az eladók és a pénztárosok a nagy tömeget is barátságosan, gördülékenyen kezelték - áll a felmérés összegzésében.

Forrás: www.mysteryvisit.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!