Megyei I. osztály: Csesztreg nyerte a csúcstalálkozót

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 25. fordulójának csúcsrangadóját a Csesztreg nyerte meg Zalalövőn, a dobogós tülekedésben mégis az ezúttal játék nélkül pontokhoz jutó (a Zalakaros ellen csak papíron 3-0-ra nyerő) Andráshida áll elöl.

zaol.hu

Z. Becsali-Tungsram-Gellénháza Farkas Pálinka 0-2 (0-2)

Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Földszin A.

Z. Tungsram: Balogh B.  Szekeres, Bogdán, Gáspár, Erdélyi, Horváth B., Farkas, Németh, Molnár, Lukács (Balogh), Orbán (Sárközi). Edző: Lepár Attila.

Gellénháza: Dóra  Bakos, dr. Matus, Farkas (Szegleti), Friss, Domján, Nyári, Dávid, Simon, Koczor, Borsos D. (Borsos Cs.). Edző: Kovács Imre.

Egyéni hibák és szerencse kellett a vendég-győzelemhez.

Gólszerző: Borsos Cs. (2). Jók: Molnár, Horváth B., illetve Koczor, dr. Matus, Domján, Borsos Cs. Ifjúsági: Z. TungsramGellénháza 4-2.


Szepetnek-Miklósfa 2-0 (1-0)

Szepetnek, 150 néző. Jv.: Matyi G.

Szepetnek: Csáki  Szalai I., Farkas, Balázs, Kalinics, Mercigány, Luki (Szigeti), Nagy, Sáfrán, Szalai D., Szabó (Kovács). Edző: Iványi Lajos.

Miklósfa: Hovánszky  Tóth, Matján T., Pozsgai, Papp, Verebélyi, Antalics (Gerencsér), Orbán, László R., Horváth (Hajnal), Majtán G. (László L.). Edző: Harcz Lajos.

Megérdemelt hazai siker.

Gólszerzők: Szalai D., Sáfrán. Jók: Farkas, Balázs, Luki, Mercigány, ill. Hovánszky, László R. Ifjúsági: SzepetnekMiklósfa 5-4.

A Szepetnek SE nem akármilyen tavaszt produkál a bajnokságban: a csapat a 13. helyen telelt 12 ponttal, azóta utóbbit megháromszorozta, felnyomult a 6. helyre, és amikor szombati ellenfelét, a Miklósfát legyőzte, zsinórban ötödik diadalát aratta.

- Több összetevője van annak, hogy a tavaszunk ilyen szép - fogalmazott Iványi Lajos, az együttes edzője. Egyrészt kellett fél év, hogy újoncként megszokjuk a bajnokság légkörét. Másrészt posztokra igazolva igencsak sikerült megerősítenünk a támadó szekciónkat: ősszel tulajdonképpen egy csatárunk volt, most viszont 4-5 olyan játékossal is rendelkezünk, aki veszélyes az ellenfél kapujára. És most már a szerencse is velünk van. Ami ősszel kifelé pattant, az most bemegy, miközben olyan helyzeteket úszunk meg  mint most, a Miklósfa ellen is  amelyekből a szezon első felében biztosan gólt kaptunk. Így megy ez, ha egy csapat jó formába, jó szériába kerül. Mi eljutottunk ide, bár persze nem érdemtelenül, sokat dolgoztunk ezért.

Iványi Lajos még azt az alkotó légkört is kiemelte a siker zálogai között, amely Szepetneken megvan, köszönhetően a klub vezetésének, ezen belül is főleg Harmat János elnöknek.

- Nem mondom, hogy a Miklósfa ellen érdemtelenül nyertünk, de nem volt olyan sima a találkozó, mint amit a 2-0-ás végeredmény talán sugall - tért rá a 25. fordulóban lejátszott meccsre a tréner. - Az első félidőben több ziccert is elrontottunk, és szünet után, széllel szemben játszva akadtak nehéz pillanataink. De a 87. percben végül sikerült bebiztosítanunk a győzelmet, s így úgy tűnik, teljesíthjetjük a vezetés hosszabb távú célját, és stabil megyei I-es csapatként tudunk zárni.

Szerszámsziget Zalalövő Legea-Femat Csesztreg 0-2 (0-1)

Zalalövő, 350 néző. Jv.: Kustos.

Zalalövő: Horváth G.  Horváth P., Pásztor, Kósik, Csáki, Kaszás, Gál, Hozbor, Erdei (Boros), Galambos (Bacsó, Toplak), Flander. Edző: Ostrom János.

Csesztreg: Balogh  Kasza, Molnár, dr. Fentős, Pászti, Nemsics, Szabó Zs., Nagy N., Kiss B., Szabó P., Bagó (Hermán). Edző: Fentős Pál.

Kihagyott helyzetek, kapufák, meg nem adott büntető: a sors nem akarta a hazai sikert.

Gólszerzők: Kiss B., Bagó. Jók: Pásztor, Kósik, Csáki, Erdei, ill. Balogh, Molnár, dr. Fentős, Kiss B. Ifjúsági: ZalalövőCsesztreg 1-3.

A találkozó előtt a két edző véleménye.

Ostrom János: Nagy erőkkel fogjuk ostromolni a Csesztreget. Tudjuk, hogy remek csapatuk van, de mindent megpróbálunk. Sajnos vannak problémáink, Pintér sérült, Járfás munkahelyi elfoglaltság miatt nem tud játszani, de vannak betegjeink is. Ennek ellenér a mag együtt van, és győzni szeretnénk.

Fentős Pál: Nagyon készültünk a meccsre, de az élet közbeszólt. A megyei bajnokság egyik meglepetésembere, a gólerős Pethő Jani csak a kispadra ül, mert tegnap leforrázta a lábát. Helyettese, az előző fordulóban remekül futballozó Bagó István lesz.

A trénerek és a főszereplők a meccs végén így fogalmaztak:

Ostrom János: Sajnos bekövetkezett az, amitől tartottam. A játékunkkal nem volt különöseb gond, de a helyzetkihasználásunk ezúttal is gyenge volt. Egy ilyen fontos mérkőzésen nem szabad ennyi ziccert kihagynunk. Szerencsénk sem volt, mert többször a kapufát találtuk el. A Csesztreg rutinosan hozta a találkozót. Az első félidőben közel egyforma erők küzdöttek, a másodikban azt hiszem, mi jobbak voltunk, de ez is kevés lett a sikerhez.

Fentős Pál: Nagy vonalakban úgy alakultak a dolgok, ahogy azt szerettük volna. A találkozó elején Bagó István nagyon értékes gólt szerzett. A kipattanó labdát a 16-osról mesterien ívelte az üresen maradt kapuba. Az első félidőben kifejezetten jól mozogtunk. A térfélcsere után viszont  mint az várható is volt  mindent egy lapra feltéve rohamozott a Lövő. Kiss Balázs révén ügyes gólt rúgtunk, s ez eldöntötte a meccset.

A találkozó második góljának szerzője, Kiss Balázs, aki még nem töltötte be a 19. életévét.

- Életem eddig legfontosabb találatát jegyezhetem. A mester szerint a találkozó jelentős részében jól is játszottam. Örülök a dicséretnek, és legfőképpen annak, hogy nyertünk, mert ugyanúgy, ahogy Bagó Pisti is szokta mondani, a csapat érdeke fontosabb annál, hogy ki rúgja a gólt. Valamennyien megküzdöttünk azért, hogy a listavezetőt saját otthonában győzzük le.

A tabellán a Zalalövőtől a mérkőzés nélkül maradt  a Zalakaros visszalépése miatt  Andráshida gárdája vette át a vezetést.

- Nem voltam ott Lövőn, másik meccseket néztem, de az elnökünktől, Kugler Lászlótól tudom, hogy nagyon jó és izgalmas mérkőzés volt - fogalmazott az új listavezető trénere, Dobos Sándor. Most egy találattal jobb a gólkülönbségünk, ezért mi vezetünk a Csesztreg előtt. Mint ahogy a bajnokság előtt mondtam, rendkívül éles hajrá várható. Nem volt nehéz megtippelni. Még öt meccs van hátra, nagy csaták várhatók.


Műszer AutomatikaTótszentmárton-Kiskanizsai Sáskák 7-0 (3-0)

Tótszentmárton, 200 néző. Jv.: Siket.

Napred: Lajkó (Horváth Zs.)  Sütő (Markek P.), Kovács I., Plánder, Grudics, Tislér (Vuk), Kovács Gy., Horváth R., Kósa (Kotnyek), Markek D., Kőrösi. Edző: Visnovics László.

Kiskanizsa: Munkácsi  Ganzer (Cserfő), Németh G. (Szántó), Csordás, Horváth, Németh R., Kálovics Á., Szelei, Farkas, Nagy, Kálcsics. Edző: Ifjovics Ferenc.

Magabiztos győzelem.

Gólszerzők: Kőrösi (4), Kovács Gy., Horváth R., Kotnyek. Jók: Kőrösi, Plánder, Kovács Gy., ill. senki. Ifjúsági: NapredKiskanizsa 4-2.

A tótszentmártoni FC Napred a Kiskanizsai Sáskák elleni meccsen is bizonyította: nem véletlenül a második legeredményesebb együttes a pontvadászatban. Az edzők véleménye a lefújás után:

Visnovics László (Napred):  Nehéz volt a mérkőzés, míg a 30. percben meg nem szereztük az első gólt. A Kiskanizsa jól tömörült, de miután megvolt a vezetés, már nem védekeztek annyira hatékonyan. Kőrösai Miklóst ki kell emelnem a csapatból, hiszen 4 gólt lőtt és két gólpasszt adott, a többiek jó átlagos teljesítményt nyújtottak.

Ifjovics Ferenc (Kiskanizsa):  Több sebből vérzünk. Kevesen vagyunk, kevesen tudnak edzésre járni, ennek a következményei egyértelműen látszottak a meccsen. Egyéni hibák miatt kerültünk hátrányba, a félidei 0-3 után pedig már nem volt visszaút. Nehéz motiválni a csapatot, hiszen az már egyértelmű, hogy nem tudunk elmozdulni az utolsó helyről.

Tóth-Hús Zalagrár Pókaszepetk-Technoroll Teskánd 1-1 (0-0)

Pókaszepetk, 150 néző. Jv.: Molnár A.

Pókaszepetk: Juhász  Füzi, Bertók, Seres, Pölcz, Büki (Varga), Száraz, Pintyőke, Mondai (László), Csécs Z., Hemela. Edző: Németh Ferenc.

Teskánd: Fábián  Kellerman, Mátyás, Szita, Németh, Palkó, Kristóf (Mileji), Lepár, Szabó, Gerencsér (Lyes), Horváth. Edző: Jandovics Jenő.

Küzdelmes mérkőzésen igazságos eredmény.

Gólszerzők: Hemela, ill. Bertók (öngól). Jók: Bertók, Pölcz, ill. Horváth, Lepár, Szita. Ifjúsági: Pókaszepetk Teskánd 0-3.

 

Evo-Komplex Egervár-Lenti TE 2-1 (2-0)

Egervár, 150 néző. Jv.: Matyi G.

Egervár: Németh D.  Csalló, Pilisi, Hajas, Varga Sz., Németh B., Illés, Bognár, Dömötör, Krajczár (Szabó-Rácz), Bogdanovics. Játékos-edző: Bencze Péter.

Lenti: Papp  Nagy, Czigány, Balla, Orbán, Szekeres (Lőrincz), Kondákor, Takács, Völgyi (Kancsal), Pozsgai, Kiss. Edző: Hermán István.

Az erősen tartalékos hazaiak megérdemelt győzelme.

Gólszerzők: Krajczár, Csalló (11-esből), ill. Balla (11-esből). Jók: Pilisi, Dömötör, Varga Sz., Illés, Bognár, ill. senki. Ifjúsági: EgervárLenti 0-21.

 
Zalaszentgrót-Semjénháza 3-0 (0-0)

Zalaszentgrót, 200 néző. Jv.: Kiss N.

Zalaszentgrót: Tóth Zs.  Balogh Á., Hajmási, Éder, Balogh Z., Virágh (Komoróczi), Kovács D., Gájer, Tóth D. (László), Páli N., Varsányi (Ferenczi). Edző: Rózsa László.

Semjénháza: Benkő  Szabó I., Mulasics, Csóka (Kocsis), Nagy R., Szollár, Hollender, Beke (Stropka), Kónya, Kovács B., Tóth Z. Játékos-edző: Csóka Zsolt.

Megérdemelt győzelem a lelkes vendégek ellen.

Gólszerzők: Balogh Á., Komoróczi (2). Jók: Kovács D., Hajmási, Éder, Páli N., ill. Benkő. Ifjúsági: ZalaszentgrótSemjénháza 14-0.

Ezek is érdekelhetik