Felkészült a nyári többletfogyasztásra a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

Teljes működési területén felkészült a nyári meleg és az idegenforgalom hatására megnövekedett vízfogyasztási igények kielégítésére az ország elsőszámú víziközmű-szolgáltatója. A vízellátás mennyiségi és minőségi szempontból is zavartalan a társaság által ellátott településeken, beleértve a Balaton és a Velencei-tó üdülőkörzetét is.

zaol.hu

A nyár elejétől beköszöntött kánikula hatására folyamatosan nő a vízfogyasztás, a téli átlagfogyasztáshoz képest akár a háromszorosát is eléri a termelt vízmennyiség a társaság ellátási területén, így a vízművek teljes kapacitással üzemelnek. A biztonságos ivóvízellátás érdekében a társaság szakemberei Balatonkenesén, Balatonöszödön és Fonyódon is elindították a csak a nyári időszakban üzemelő csúcsvízműveket.

A társaság emellett a kisebb vízművek szezoni felkészítésére is nagy hangsúlyt fektettet, ennek köszönhetően tavasszal és a nyár elején a karbantartási munkák részeként megtörtént a teljes működési területen a víztornyok, glóbuszok, víztárolók éves karbantartása, tisztítása és fertőtlenítése. A fenntartási üzemvezetőségek munkatársai a tűzcsapok ellenőrzésével, karbantartásával egy időben elvégezték az ivóvíz hálózat mosatását is. Ez garantálja, hogy a vízminőség az idei szezonban is kiváló legyen. Az említett munkálaton túl, a vízmű kiemelt feladatként végzi az ivóvíz- és a szennyvíz rendszerek diagnosztikai vizsgálatát is, az esetlegesen feltárt belső meghibásodásokra a DRV Zrt. munkatársai pedig azonnal felhívják a fogyasztók figyelmét is.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!