EB 2012: Történelmi angol siker

Az angol labdarúgó-válogatott pénteken rendkívül izgalmas mérkőzésen 3-2-re nyert a svéd csapat ellen az ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokság D csoportjának 2. fordulójában, így a skandináv gárda már nem juthat tovább.

MTI

Az angolok az első félidőben Carroll fejesgóljával szereztek vezetést, a fordulást követően azonban Johnson öngóljával, valamint Mellberg fejesével gyorsan fordítottak a svédek. A szigetországiak azonban nem adták fel, és a csereként beállt Walcott lövésével előbb egyenlítettek, majd - Walcott passza után - Welbeck parádés sarkazásával a maguk javára fordították a mérkőzést. Az angol válogatott története során először nyert tétmérkőzésen a svédek ellen.

Az angolok sikere azt jelenti, hogy a keddi záró fordulóban nekik és a franciáknak a döntetlen is elég lesz a negyeddöntőbe jutáshoz, míg a társházigazda ukránoknak mindenképpen győzniük kell továbbjutáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!