Kitől veszik el a rokkantnyugdíjat?

Székely Ildikó, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Orvosi Módszertani és Ellenőrzési Igazgatóságának vezetője elutasította azon vádakat, hogy halálos beteg emberektől vonnák meg a rokkantnyugdíjat.

zaol.hu

Székely Ildikó, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Orvosi Módszertani és Ellenőrzési Igazgatóságának vezetője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt arról, hogy a rokkantnyugdíjasok helyzetének felülvizsgálata azt jelenti, hogy kétféle ellátásra tesznek javaslatot: az egyik a rehabilitációs ellátás, a másik a rokkantsági ellátás. Ez azt jelenti, hogy akinél lehetséges, térítésmentesen biztosítják a rehabilitáció lehetőségét, mely révén újra dolgozhat.

A rokkantságot minősítő rendszerben változások történtek, mely révén lesznek, akik magasabb ellátási csoportba kerülnek, lesznek, akik alacsonyabb ellátásban részesülnek, és lesznek olyanok, akiknek felajánlják a rehabilitációt - mondta Székely Ildikó.

A munkaképesnek ítélt rokkantnyugdíjasoknak állást is keresnek. Ha nem tudnak neki munkát biztosítani, akkor nem javasolják a rehabilitációs eljárást. Az is előfordulhat, hogy egy személy rehabilitálható, de a szociális helyzete nem tesz ezt lehetővé. Ebben az esetben a szociális szakértő lesz az, aki kimondja, hogy az illető nem rehabilitálható - mondta Székely Ildikó, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Orvosi Módszertani és Ellenőrzési Igazgatóságának vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!