A belső elhárítás buktatta le a bv-vezetőt

A Magyar Nemzet információi szerint a büntetés-végrehajtás (bv) második számú vezetője meggyanúsításának hátterében a fegyveres és rendvédelmi szervezetek belső elhárításaként működő Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) tevékenysége állhat.

MTI

Pintér Sándor belügyminiszter pénteken fölmentette beosztásából Dömény Sándort, a bv országos parancsnokának biztonsági és fogvatartási helyettesét. A vezérőrnagy ellen "hivatali működésével összefüggő" bűncselekmény gyanújával indított büntetőeljárást a Központi Nyomozó Főügyészség budapesti regionális osztálya. Vezetői megbízatásának visszavonásával egyidejűleg a belügyminiszter rendelkezési állományba helyezte Dömény Sándor bv-tábornokot - ismerteti a lap szombati száma.

A tavaly január 1-jén létrehozott és közvetlenül a belügyminiszter irányítása alá tartozó NVSZ az állomány kifogástalan életvitelét, megbízhatóságát ellenőrzi, azonban felderítő tevékenységét csak a bűncselekmény gyanújának megállapításáig folytatja, utána feljelentést tesz az illetékes ügyészségnél, nyomozó hatóságnál.

A lap úgy tudja, Dömény Sándor hivatali visszaélés vgy hivatali vesztegetés miatt kerülhetett az NVSZ látókörébe, és miután a bűncselekmény gyanúját megalapozottnak találták, a védelmi szolgálat feljelentése alapján a főügyészség regionális osztálya eljárás alá vonta a bv-tábornokot. Az NVSZ illetékese nem kívánta kommentálni a lap értesülését.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!