Friss, ízes, egyedi, zalai

Friss tej, mangalicakolbász, szalonna, jobbnál jobb borok, és ínycsiklandó kecskesajt - avagy előtérben a helyi termékek.

Horváth-Balogh Attila

 A dél-zalai térség egyedi élelmiszereire és kézműves áruira szeretné irányítani a figyelmet a Cseszt Regélő Nonprofit Kft. Ennek keretében csütörtökön a mikrorégió termékeit és azok előállítóit bemutató túrára invitálták a projektgazdák a média munkatársait, illetve a térség idegenforgalomban érdekelt embereit a garabonci Kránicz Pincészetbe és a kerecsenyi Réti-tanyára.

- A program megvalósításához közel 3,7 millió forint támogatást nyertünk az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület Leader-támogatásából - bocsátotta előre a Cseszt Regélő ügyvezetője, Kovács Károly. - A projekt keretében egy természeti értékekben, kulturális hagyományokban rendkívül gazdag térséget kívánunk a turisztikai piacon megjeleníteni. Úgy véljük, hogy Dél-Zalának létkérdés egy olyan gazdaságfejlesztő stratégia megvalósítása, ahol a helyben teremtett értékek piacra lelnek, az így keletkező bevétel pedig megélhetést biztosít a gazdák számára. Koncepciónk az összefogáson és az együtt gondolkodáson alapul, amihez közös marketingstratégiát dolgoztunk ki, de zajlik az egységes Dél-Za-la védjegyrendszer kidolgozása is.

A 45 termék-előállító közül kiválasztottak például fenyőfatermelőt, fafaragót, fazekast, borászt, gyümölcsfeldolgozót, hímzőt, horgolót, kovácsmestert és gyertyakészítőt, hogy ők képviseljék a térséget a régiós és országos vásárokon, helyi piacokon, valamint az itteni kínálatot népszerűsítő kiadványokban.

Tegnap a kerecsenyi Kovács Mariann snidlinggel, fokhagymával, paprikával, petrezselyemmel és bazsalikommal ízesített kecskesajttal, friss tejjel, mangalicazsírral, kolbásszal és szalonnával; a garabonci Kránicz Pincészet jóféle borokkal és dödöllével; két fafaragó, a gelsei Takács József, valamint a szepetneki Németh Ferenc pedig fából készült termékekkel várta az érdeklődőket. Utóbbi átvehette a legjobb termékötletért, egy fedeles fatálért járó díjat is.

Jámbor Tímea, Zalakaros kommunikációs és marketingvezetője elárulta: őt meggyőzték a házigazdák, kínálatuk egybeesik a vendégek azon igényével, hogy pihenésükből minél több időt töltsenek a szabadban, állatok közt, miközben egészséges élelmiszereket fogyaszthatnak.


Helyi termék rovatunk itt

Tegnap a kerecsenyi Kovács Mariann snidlinggel, fokhagymával, paprikával, petrezselyemmel és bazsalikommal ízesített kecskesajttal, friss tejjel, mangalicazsírral, kolbásszal és szalonnával; a garabonci Kránicz Pincészet jóféle borokkal és dödöllével; két fafaragó, a gelsei Takács József, valamint a szepetneki Németh Ferenc pedig fából készült termékekkel várta az érdeklődőket. Utóbbi átvehette a legjobb termékötletért, egy fedeles fatálért járó díjat is.

Jámbor Tímea, Zalakaros kommunikációs és marketingvezetője elárulta: őt meggyőzték a házigazdák, kínálatuk egybeesik a vendégek azon igényével, hogy pihenésükből minél több időt töltsenek a szabadban, állatok közt, miközben egészséges élelmiszereket fogyaszthatnak.


Helyi termék rovatunk itt

Tegnap a kerecsenyi Kovács Mariann snidlinggel, fokhagymával, paprikával, petrezselyemmel és bazsalikommal ízesített kecskesajttal, friss tejjel, mangalicazsírral, kolbásszal és szalonnával; a garabonci Kránicz Pincészet jóféle borokkal és dödöllével; két fafaragó, a gelsei Takács József, valamint a szepetneki Németh Ferenc pedig fából készült termékekkel várta az érdeklődőket. Utóbbi átvehette a legjobb termékötletért, egy fedeles fatálért járó díjat is.

Jámbor Tímea, Zalakaros kommunikációs és marketingvezetője elárulta: őt meggyőzték a házigazdák, kínálatuk egybeesik a vendégek azon igényével, hogy pihenésükből minél több időt töltsenek a szabadban, állatok közt, miközben egészséges élelmiszereket fogyaszthatnak.


Helyi termék rovatunk itt

Jámbor Tímea, Zalakaros kommunikációs és marketingvezetője elárulta: őt meggyőzték a házigazdák, kínálatuk egybeesik a vendégek azon igényével, hogy pihenésükből minél több időt töltsenek a szabadban, állatok közt, miközben egészséges élelmiszereket fogyaszthatnak.


Helyi termék rovatunk itt

Jámbor Tímea, Zalakaros kommunikációs és marketingvezetője elárulta: őt meggyőzték a házigazdák, kínálatuk egybeesik a vendégek azon igényével, hogy pihenésükből minél több időt töltsenek a szabadban, állatok közt, miközben egészséges élelmiszereket fogyaszthatnak.


Helyi termék rovatunk itt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!