Disznóvágás és vacsorás köszönet

A Rezi Várbarátok Köre Egyesület hét végén rendezte meg hagyományőrző disznóvágását. Másnap vacsorával köszönték meg segítőiknek a tavalyi munkát.

Sámel József

Jó hangulatban zajlott a településen a disznóvágás, melynek a paplak udvara adott helyet. A változás csupán annyi volt a tavalyi rendezvényhez képest, hogy a húsokat az azóta megújult Laky Demeter Turistaházban dolgozták fel. E beruházás szolgáltatta a másnapi disznótoros vacsora apropóját is.


A Rezi Várbarát Egyesület, illetve a Rezi Baráti Kör Kamarakórus az épület felújításában résztvevők segítségét, valamint a rendezvényeik támogatását köszönte meg. A jótékonysági est keretében pohárköszöntőt mondott Cserép Gábor polgármester, hangsúlyozva a turistaház fontosságát, annak a településen betöltött idegenforgalmi szerepét. Akkor és most címmel bemutatták a pályázati segítséggel teljesen megújult, bővített épület múltját, s rekonstrukciójának folyamatát. Táncműsort adtak a Család Iskola reziben lakó tanulói. Tafota Istvánné, a Rezi Várbarátok Köre Egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta: öröm, hogy a tombolából befolyt összegből a turistaház egyelőre még hiányos belső berendezését pótolhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!