Megnyitották a 21. Széchenyi Programirodát

Az Új Széchenyi Terv keretein belül még mintegy 1500 milliárd forint uniós pályázati forrás áll a beruházni, fejleszteni szándékozók rendelkezésére. E folyamat támogatására hozták létre az irodahálózatot.

Hajdu Péter

A megyeszékhelyen az Iskola köz 6-8. szám alatt nyílt meg kedden a Széchenyi Programiroda hálózat zalai tagja. A  megnyitón Samodai Imre régiós igazgató mutatta be az egerszegi iroda munkatársait, és ismertette feladataikat. Az országban ez már a 21. programiroda, s fő feladata a Széchenyi Tervben elérhető pályázatokhoz való szakszerű tájékoztatás, a pályázni szándékozók sokoldalú segítése.

Az országos hálózat júniustól 152 tanácsadóval működik, s jövő év első felében Nagykanizsán is tervezik ilyen iroda létrehozását.

 

Mint az igazgató elmondta, az Új Széchenyi Terv négy nagy pályázati területének van szakértője tanácsadóik között, akik ingyen segítik a hozzájuk fordulókat. A vállalkozás-fejlesztésben jellemzően eszközbeszerzésben, telephelyfejlesztésben, humán területen képzésekhez, továbbá környezetvédelmi és energiatakarékossági, valamint turisztikai és városfejlesztési pályázatokhoz szükséges információkat adnak elsősorban. Ezen kívül a tanácsadóik felkeresik az ügyfeleket a székhelyükön, telephelyükön, az önkormányzatokban. Ha valakinek van egy ötlete, megvizsgálják, milyen pályázathoz lehet azt hozzárendelni, de pályázatot nem írnak, csak szakértői segítséget adnak hozzá. Mindezt annak érdekében, hogy 2013 végéig minél sikeresebben kihelyezésre kerüljenek a meglevő uniós források.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!