Csatornaépítés: forgalmi változások Nagykanizsán

Újabb forgalmi változások léptek életbe a Nagykanizsán zajló szennyvízberuházás okán. Tóth Nándor, a szennyvíztársulás elnöke szerint 2012 második felétől normalizálódhatnak majd az állapotok.

Horváth-Balogh Attila

Az e héten életbe lépő változások között van pozitív és negatív is. Előbbiek közé tartozik például az Arany János utca felszabadulása , illetve a Magyar utca Erzsébet tér felé eső, az építési munkálatok miatt lezárt szakaszának részleges kinyitása.


- Az Arany-Magyar körforgalomtól induló, s a városközpont felé tartó szakasz eddig le volt zárva, de az itt dolgozó kereskedők kérésének eleget téve újra megnyitottuk. Egyelőre csak részlegesen, hiszen zsákutca maradt - magyarázta Tóth Nándor. - Így viszont az autóval érkező vevők be tudnak hajtani a boltokig. Az Arany János utca lezárása is megszűnt, a körforgalom felől ismét be lehet hajtani, ezzel helyreállt a Május 1. utca és a Kinizsi utca eredeti forgalmi rendje is. Megszűnik a Május 1. utca zsákutca jellege is, a Kinizsi utca pedig az Arany János felől egyirányú a Rákóczi felé. Az Alsó-Szabadhegyi úton szintén megszűnik a korlátozás.

Tóth Nándor kérdésünkre jelezte: tagadhatatlan, a beruházás alaposan átrajzolta a város közlekedését. Ám - mint figyelmeztetett rá - kicsivel talán még bonyolultabb lesz a helyzet, ha a kivitelező kiér a Fő utcára, ahol még a Vasemberház előtt is felvágják az aszfaltot. A szennyvíztelephez az Ady utcán keresztül halad majd a hálózat, így azt is le fogják zárni. Minderre már biztosan csak jövőre kerülhet sor, ugyanis 22-23-án karácsonyi pihenőre vonulnak a munkások - az elnök azt reméli, addig végeznek az Erzsébet térrel, s ott már csak az aszfaltozás marad hátra. 2012-ben pedig - ha az idő engedi - újult erővel térnek vissza.

- Várhatóan a jövő év első félévében lesz még nehézkes a közlekedés, aztán már javulni fog a helyzet, ha kijutunk a belvárosból - tette hozzá a Nagykanizsai Regionális Szennyvíztársulás elnöke.


A teljes beruházás 2013 végén zárul. A szennyvíztisztító korszerűsítése leghamarabb márciusban kezdődhet meg. A várost és a 12 környező települést érintő csatornafejlesztés csak a kanizsai szennyvíztisztító modernizálásával lehet majd teljes, mivel ez fogadja a Nagykanizsáról és a térségből összegyűjtött szennyvizeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!