Kamionbalesetek az M7-esen: WC-papír és búza az úton

A kőröshegyi Völgyhídon egy Nagykanizsa felé tartó román kamion hétfő este az M7-esen a két pályát elválasztó szalagkorlátnak ütközött, rakománya az útra borult. Nem sokkal éjfél előtt az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán a Völgyhíd közelében, a bálványosi lehajtónál egy horvát és egy magyar kamion ütközött.

MTI

A kőröshegyi Völgyhídon kedd reggel hét óra után mindkét irányban szabaddá vált az M7-es autópálya, véget ért a hétfő késő este óta tartó részleges útzár, illetve teljes útzár a Völgyhídon és annak közelében történt kamionbalesetek miatt - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.
Koncz András tájékoztatása szerint a Völgyhídon öt óra előtt megnyitották a Budapest felé vezető két sávot, amelyet egy román kamion hétfő esti balesete miatt zártak le. 
A rendőrség korábbi közlése szerint a Völgyhídon a hétfőn nem sokkal fél tíz előtt történt baleset miatt a főváros felé mindkét sávot, a Nagykanizsa felé vezető oldalon pedig a belső sávot lezárták. Egy kukoricakonzerveket szállító román kamion vélhetően defekt miatt a két pályatestet elválasztó szalagkorlátnak ütközött, rakománya kiborult.

A Völgyhíd Nagykanizsa felé vezető oldalán mintegy két órával később azért zárták el teljes szélességében az utat, mert a közelben, az előbbi balesettől néhány kilométerre, a bálványosi lehajtónál - mint arról a katasztrófavédelem ügyeletese éjfélkor tájékoztatást adott - egy horvát és egy magyar kamion ütközött, s mindkét jármű rakománya - búza, illetve WC-papír - az útra borult.

Koncz András kedd reggel elmondta: a műszaki mentésben a siófoki tűzoltóságtól hét tűzoltó vett részt, az Autópálya Felügyelet munkatársaival közösen egész éjjel dolgoztak, hogy megtisztítsák az utat. Előbb a román kamionról leborult konzerveket, illetve a szétrobbant dobozokból az útra folyt, s azt rendkívül síkossá tevő kukoricát távolították el, majd a másik helyszínen a két kamion rakományát. 
A forgalmat a rendőrök a műszaki mentés idejére a 7-es főútra terelték - közölte az ügyeletes, akinek tudomása szerint a második balesetben egy ember könnyebben megsérült.

Újabb kamionbaleset az M7-esen a Völgyhíd közelében - búza és WC-papír borult az útra

Újabb kamionbaleset történt hétfőn, nem sokkal éjfél előtt az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán a kőröshegyi Völgyhíd közelében, a bálványosi lehajtónál; egy horvát és egy magyar kamion ütközött, a rakományuk - búza és WC-papír - az útra borult - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

Koncz András tájékoztatása szerint a baleset a Völgyhídon  mintegy két órával korábban, ugyancsak a Nagykanizsa felé vezető oldalon történt balesettől néhány kilométerre ad munkát a műszaki mentést végző tűzoltóknak. 
Az ügyeletes a 120-as kilométerszelvényben - még a Völgyhíd előtt - történt baleset körülményeiről nem rendelkezett információval. Tudomása szerint egy ember könnyebben megsérült.

A Völgyhídon a rendőrség korábbi tájékoztatása szerint egy Nagykanizsa felé tartó román kamion hétfő este nem sokkal fél tíz előtt - vélhetően defekt miatt - a két pályát elválasztó szalagkorlátnak ütközött, rakománya - nagy mennyiségű kukoricakonzerv - az útra borult, ami elzárta a Budapest felé vezető két sávot és a Nagykanizsa felé vezető belső sávot. 

A katasztrófavédelem ügyeletese ezzel kapcsolatosan éjfélkor az MTI-nek azt mondta: a Budapest felé vezető oldalon továbbra is mindkét sáv le van zárva, a forgalmat a 7-es útra terelik. 
Azt nem tudta megmondani, hogy legalább egy sávot mikorra szabadítanak fel.

A négyből egy sáv járható az M7-es autópályán

A Völgyhídon történt hétfő esti baleset miatt a négy sávból egy járható az M7-es autópályán, mégpedig a Nagykanizsa felé vezető oldalon; személyi sérülés nem történt, a járműveket a 7-es útra terelik - közölte a rendőrség az MTI-vel.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensének tájékoztatása szerint egy Nagykanizsa felé tartó román kamion vélhetően defekt miatt nem sokkal fél tíz előtt a két pályát elválasztó szalagkorlátnak ütközött, rakománya - nagy mennyiségű konzerv - az útra borult, ami elzárta a Budapest felé vezető két sávot és a Nagykanizsa felé vezető belső sávot. 
A kamion más járművel nem ütközött, vezetője nem sérült meg - közölte Bíró Gábor sajtóreferens. 
Hozzátette: Nagykanizsa felé egy sávon haladhatnak az autósok, ezért torlódás várható. Budapest felé egy sávon legkorábban 11 órakor indulhat meg a forgalom. Az arra közlekedőket a műszaki mentés idejére a rendőrök a 7-es útra terelik.
Koncz András katasztrófavédelmi ügyeletes az MTI-t arról tájékoztatta, hogy Siófokról két járművel érkeztek a műszaki mentéshez. Elsőként azt akadályozták meg, hogy a megsérült tartályból még több üzemanyag ömöljön az útra. 
Mint mondta, az Autópálya Felügyelettől is várnak segítséget az útburkolat megtisztításához, amely rendkívül síkossá vált a szétrobbant konzervekből kiömlött kukoricától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!