Hatalmas siker a jubileiumi Aquaprofit-Polgár sakknap

Többek között Talmácsi Gábor gyorsasági motoros világbajnok, Kótai Mihály bokszoló, Koltai Róbert színész is jelen volt szombaton Budapesten, a Magyar Telekom Székházban tartott V. Aquaprofit-Polgár Sakknapon.

Benedek Bálint

A sakk királynői, Polgár Judit, Polgár Zsuzsa és Polgár Zsófia legutóbb épp egy évvel ezelőtt ugyanezen a rendezvényen találkoztak, ebből az is kiderül, hogy az Aquaprofit Zrt. nagykanizsai elnöke kiváló ötletet eszelt ki öt évvel ezelőtt. Az eddigi események fél naposak voltak, ám szombat reggeltől kezdve minden sakkrajongó találhatott magának elfoglaltságot az ingyenesen látogatható programok között.

Az ünnepélyes megnyitót követően például azonnal lehetőség nyílt kérdezni a világ legjobb hölgy sakkozóitól. Közülük egyedül Judit él Magyarországon, és éppen öt éve tagja az Aquaprofit NTSK négyszeres bajnok sakk csapatának. Zsófia Izraelben él férjével és két gyermekével, míg a legidősebb Zsuzsa legutóbb egy amerikai egyetem sakkozóit vitte sikerre.


A program folytatásában Polgár Judit és Nádasi Tamás részvételével látványos élősakk bemutatót láthatott a több száz érdeklődő. A legnagyobb érdeklődés mégis a polgármesterek szimultánját kísérte, ahol 18 település előljárói küzdöttek meg a testvérekkel. A tét nagy volt, hiszen a győztes egy értékes játszóteret kapott ajándékba.

Nagykanizsa első embere, Cseresnyés Péter is asztalhoz ült, s bár kemény csatában, de végül vereséget szenvedett Polgár Judittól, sőt viszonylag hamar, néhány lépés után "elvérzett" Bak polgármestere, Molnár Károly is.

- A polgármesterek küzdelme új színnel töltötte meg a napot, de sok izgalmat kínált a vaksakk is, ahol Judit bekötött szemmel játszott többek között Fischer Ádám, Farkasházy Tivadar és Vuity Trvtko ellen - mondta Nádasi Tamás az Aquaprofit Zrt. elnöke. - Ugyanakkor, az, hogy a sajtótájékoztató keretében Moszkvából élőben bejelentkezett Garri Kaszparov még tovább emelte a Polgár sakknap nívóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!