Elhunyt Hillary Clinton édesanyja

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter családi ok miatt hétfő este lemondta nagy-britanniai és törökországi útját - jelentette be a tárca egyik tisztségviselője. Később közölték: Washingtonban elhunyt a külügyminiszter édesanyja.

MTI

"Clinton külügyminiszter édesanyja betegsége miatt nem indul el hétfő este Londont és Isztambult érintő útjára, hanem Washingtonban marad" - mondta a külügyi tisztségviselő.
   
A külügyminisztérium kedden bejelentette, hogy Washingtonban, helyi idő szerint nem sokkal éjfél után "családja körében" elhunyt a külügyminiszter édesanyja, Dorothy Howell Rodham. Kilencvenkét éves volt.
   
Hillary Clinton egy internetbiztonsági konferencián vett volna részt kedden Londonban, szerdán Isztambulban pedig egy nemzetközi Afganisztán-értekezleten.
   
Az amerikai külügyminiszter csütörtökön azt mondta: az isztambuli konferencián kérni fogja az Afganisztánnal szomszédos országokat, hogy ne avatkozzanak bele az afgán belügyekbe.
   
"Az afgán kormánnyal együttműködve segítünk biztosítani, hogy minden szomszédjuk vállalja: tiszteletben tartja Afganisztán területi épségét, és támogatja az afgán megbékélést" - mondta.
   
Mintegy húsz ország és szervezet képviselőit várják a török nagyvárosban rendezendő konferenciára, amelynek címe "Biztonság és együttműködés Ázsia szívében", s amelyen részt vesz a német és a francia diplomácia vezetője, Guido Westerwelle és Alain Juppé, valamint az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) többi állandó tagjának (Egyesült Királyság, Kína, Oroszország) képviselői is.
   
Clinton Isztambulban felvetette volna az "új Selyemút" amerikai tervét is, amelynek célja a szabadkereskedelem elősegítése a térségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!