Csúcsformában: 46 kilót fogyott a zalaegerszegi asszony

A zalaegerszegi Gombás Gabriella új élete 2010. december 28-án kezdődött el, a pillanatban, amikor 122 kilósan véglegesen és visszavonhatatlanul elhatározta, lefogy.

Kiss Anna

Nemcsak Gabi alakján, hanem a szemében is látható a változás, egy magabiztos, felszabadult nő ül előttem, aki véghezvitte tervét, 46 kilótól és borzasztó kishitűségétől is megszabadult. Az útnak, ahogy ő mondja, még koránt sincs vége.

- Nem szeretem a fogyókúra szót, ugyanis ez nem szimpla diéta, hanem teljes életmódváltás, amelyben a mozgásnak éppolyan fontos szerepe van, mint az étkezésnek. Ezt a rengeteg kilót úgy sikerült leadnom, hogy közben a bőröm is követni tudta a változást. És ezt a mozgásnak köszönhetem. Az elmúlt közel egy évben rengeteg dolog történt velem, a napjaim meglehetősen zsúfoltak, de egyáltalán nem bánom. Egy országos fitt program arca vagyok, rendszeresen járok fel Pestre, személyi edzőm Tatarek Rezső, aki egy nemzetközileg is elismert szakember.

Napi két óra edzés, pontosan kiszámolt kalóriák, szabályokat követő, de élvezettel teli étkezés, hosszú séták munkába és vissza, mások biztatása, segítése. Így telnek Gabi napjai.


- Reggel fél ötkor kelek és tornázom egy órát. A saját magam által elkészített joghurtot eszem, dobozokban (esélyt sem adva a kísértésnek) viszem az ebédet a munkahelyemre. Igen, egy-két dologról lemondtam. Nem eszem többé fagyit és Rákóczi túróst, de szinte minden kedvenc ételemet megtanultam diétásan elkészíteni. Élvezettel eszem, azt vallom, az étkezés már a tálalásnál elkezdődik. Színes, gusztusosan a tányérra helyezett, szemnek is tetsző ételeket fogyasztok. Lehet, hogy meglepő, de a kedvencem mégis az egyszerű mézzel, dióval, fahéjjal ízesített zabkása.

Gabi munkába is gyalog jár, mosolyogva meséli, olykor azon kapják kollégái, hogy a mosdóban fekvőtámaszokat nyom.

- A fénymásológép mellett pedig isteni lábgyakorlatokat lehet csinálni. Este, munka után ismét egy óra intenzív torna vár rám. Nem muszájból edzek, élvezem. Az elején persze nehezen ment a mozgás, az első spinning órám után szinte levegőt sem kaptam. Aztán egyre ügyesebb lettem. Az energiám pedig az eredményekből fakad. Van egy 16 éves fiam, aki büszke rám. A legnagyobb elismerés az volt tőle, amikor vacsorára salátát kért... Sok e-mailt, telefont is kapok, az emberek tanácsokat, recepteket kérnek tőlem vagy egyszerűen csak a véleményemre kíváncsiak.

A fiatalos anyuka korábban még az utcára sem mert kimenni, most fiával közösen fesztiválokra, koncertekre jár.

- Úgy érzem, most kezdtem el igazán élni. Másnak ez apróságnak tűnik, de nekem óriási dolog, hogy ékszereim vannak, sminkkészletem és kozmetikushoz is járok. Régen ez elképzelhetetlen volt. Sokkal magabiztosabb vagyok, jól alakulnak a dolgaim, a páromtól az egyik első randevún stílusosan egy hatalmas brokkolicsokrot kaptam... Hobbim a fotózás, de 44 évesen még rengeteg tervem van, szeretnék például megtanulni úszni és biciklizni. Sosincs késő...


Gabi tanácsai életmódváltóknak
– Az életmódváltás során folyamatosan szűkül össze a gyomor, így nem nehéz mértéket tartani. A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel szintén kulcskérdés. Vizet és zöld teát iszom naponta több, mint három litert. Délelőtt és délután is megtöltöm az ásványvizes üvegemet és így pontosan látom, mennyit kell még innom. A mérleg motivál, hiszen látom, hogy folyamatosan kevesebbet mutat. Hogy hogyan fér bele minden a napomba? Nem minden, tévét például már nagyon régóta nem nézek.


Életmód

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!