A Rozgonyi száz éve

Kiállítással és könyvvel emlékeztek a Rozgonyi Úti Általános Iskola fennállásának 100. évfordulójára Nagykanizsán.

Steyer Edina

A megnyitón elhangzott: maga az épület idén százéves, az intézmény létrejötte 11 évvel korábbra tehető. Jeszenői Csaba igazgató elmondta: a december 1-jéig látható tárlat nagy része az iskola irattárából származik, másik fele a Zala Megyei Levéltárnak köszönhető. Az igazgató úgy fogalmazott: sok olyan kép, relikvia is előkerült, melyek unikumnak számítanak még a város történetében is.


A Jeszenői Csaba igazgató által jegyzett iskolatörténeti könyvet dr. Beck Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa - aki egyébként a 30Y zenekar énekeseként is szerzett ismertséget - ajánlotta a megjelentek figyelmébe. Mint mondta: már a megírás első fázisaiban olvashatta a könyvet, és nagyon kellemesen csalódott.

- Be kell, hogy valljam, szkeptikusan kezdtem el olvasni, mert a hasonló könyvek általában unalmasak - említette a megjelent vendégeknek a cenzust végző bölcsész. - A Rozgonyit bemutató kötetet azonban az egyéni stílus érdekessé tette. Összességében a polgárosult Nagykanizsa történetét mutatja be az iskola prizmáján keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!