Kispályás fiatalítás Zalaegerszegen

Bár szó volt róla, hogy a „nagypályás” szövetség veszi át a szervezést, marad minden a régiben Zalaegerszegen: a korábbi stáb viszi tovább a városi kispályás labdarúgó-bajnokságot, melynek új idénye augusztus 26-án rajtolhat.

Varga Andor

A Városi Szabadidősport Szövetség égisze alatt zajlanak tehát a küzdelmek eztán is, s maradt a versenybizottság elnöke is, Németh Ferenc.

– Elkészült a versenykiírás, ki is küldtük a csapatoknak – hallottuk tőle. – Az új szezonra a legfőbb törekvésünk, hogy növeljük a csapatok számát: ennek érdekében megszüntettük az ötezer forintos tagdíjat, a nevezés „árát” pedig nem emeltük. Azon vagyunk, hogy minden csapatnak azonos meccsszámot biztosítsunk, lehetőség szerint félidényenként 10-11 találkozót. Abban bízunk, hogy sikerül növelni a csapatok számát, ha nem, akkor az osztályokat kell átszervezni.

Németh Ferenc szerint a városban azért zuhant a kispályás focicsapatok száma, mert sorra szűntek meg az ilyeneket működtető cégek. Másrészt pedig a fiatalok kevéssé érdeklődnek a sportág iránt.

– Meg fogjuk keresni a város középiskoláit, szeretnénk, ha ezek is indítanának csapatot a bajnokságunkban – tette hozzá az elnök. – Biztos, hogy a két-három évtizeddel ezelőtti aranykort nem hozhatjuk vissza, de a mezőnyt a jövő érdekében bővítenünk és fiatalítanunk kell.

A játékosok munkahelyi elfoglaltságai miatt igyekeznek kitolni a fordulók kezdési időpontját is, 18.45-re. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!