Késlelteti a bemutatókat a magyar mozikban a Warner Bros

Miután az elmúlt néhány hónapban a Sony Pictures, a 20th Century Fox és a Warner Bros. Pictures filmjeinek első kalózkópiái mind Magyarországról kerültek fel az internetre, a Warner úgy döntött, késlelteti a magyar bemutatókat, ezentúl csak a világpremier után nézhetjük majd meg a legnépszerűbb filmeket - írta az index.hu.

MTI

A Warner Bros. szerint ezzel a lépéssel a magyarnál jóval erősebb és fontosabb piacok mozis bevételeit védik, mivel az elmúlt hónapokban több, nagy költségvetésű film is magyar mozikból került fel a torrentsite-okra, ahonnan aztán az egész világ nézői töltötték le a vadonatúj filmeket.
   
Az index úgy tudja, az előzetes vizsgálatok alapján a Lurdy és az Aréna mozikban készülhettek a kalózkópiák alapjául szolgáló kamerás felvételek, s az ügyben rendőrségi nyomozás is indult ismeretlen tettes ellen.
   
A Warner egyedüli forgalmazója itthon az Intercom, egyelőre ők sem tudják, meddig tart a büntetés, annyi biztos, hogy a stúdió szeptemberig változtatta meg filmjei bemutatódátumait Magyarországon, de lehet, hogy az októberi, decemberi bemutatókat is későbbre halasztják majd. "Hosszútávon valóban a teljes magyar moziforgalmazást veszélyezteti a stúdiók kalózok elleni ilyen típusú, kényszer szülte védekezése" - mondta az internetes lapnak Ádám Bernadett, az InterCom marketing és kommunikációs igazgatója.
   
A kényszerű műsorváltozás először a Harry Potter utolsó részét érinti majd: A Harry Potter és a Halál Ereklyéi II. című filmet csak július 15-től vetíthetik Magyarországon, holott a premier július 7-én lesz Londonban, és Nyugat-Európában már július 13-tól minden moziban látható lesz a film.
   
Az index úgy tudja, a csütörtöki forgalmazói összejövetelen az Intercom jelezte: várható hogy a többi nagy stúdió is követi a példát - például a Sony és a Fox -, tekintettel arra, hogy az amerikai stúdiók együtt hozzák meg döntéseiket, de legalábbis egyeztetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!