Kábítószert árult két diák az iskolában

Kábítószert árult hosszabb ideje két diák Budapesten, egy XVIII. kerületi középiskolában, az elfogott fiatalok elismerték a bűncselekmény elkövetését - közölte a rendőrség pénteken.

MTI

A pestszentlőrinci rendőrök néhány hete jutottak olyan információhoz, hogy egy XVIII. kerületi középiskolában diákok árulnak társaiknak kábítószert. A felderítőmunka eredményeként a drogot áruló lányt és fiút szerdán fogták el - olvasható a police.hu oldalon.
   
A fiatalok lakásán tartott házkutatások során kábítószer fogyasztásához és átadásához szükséges eszközöket foglaltak le: digitális mérleget, műanyag tasakokat, alufóliát, kábítószergyanús növényianyag-maradványokat.
   
A közlés szerint a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a két fiatalt, akik beismerték a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését.
   
A nyomozás eddigi adatai szerint a páros az előzőleg alufóliákba csomagolt adagokat értékesítette a diákoknak, alkalmanként ezer-kétezer forintért.
   
A 18 éves gyanúsítottakkal szemben "kínálással, átadással, forgalomba hozatallal, kereskedéssel oktatási, köznevelési, gyermekjóléti, gyermekvédelmi, közművelődési feladatok ellátására rendelt épület területén, közvetlen környezetében elkövetett kábítószerrel visszaélés" bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság - olvasható a rendőrségi honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!