Bónuszt kap aki nem megy korábban nyugdíjba?

A Magyar Nemzet értesülése szerint egy kormányzati elképzelés értelmében jutalmaznák azokat, akik az öregségi nyugdíjkorhatárig munkában maradnak.

MTI

A lap emlékeztet Orbán Viktor miniszterelnök szavaira, melyek szerint a nyugdíjrendszer átalakításának a végére az életpályamodelleket úgy szerveznék át, hogy az utolsó tíz, munkában töltött év nagyobb súllyal essen latba, jobban megérje dolgozni, mint otthon várni a nyugdíjat.
   
A Magyar Nemzet információi szerint a miniszterelnök által felvetett elképzelések között egy olyan bónusz-malusz típusú rendszer bevezetése is szerepelhet, amely jutalmazná az öregségi nyugdíjkorhatárig munkában maradókat.
  
 A megkérdezett szakértő szerint  a kormányzati elképzelés alapja az a jelenleg is működő rendszer lehet, amely a rendvédelmi és fegyveres dolgozók esetében a minimum szolgálati időn túli munkavégzést emelt összegű nyugdíjjal ismeri el.
  
 A tervek ismeretében a kabinet ezt a rendszert terjesztené ki úgy, hogy nem a szolgálati időhöz, hanem az életkorhoz kötné a munkabért, így ezen keresztül magasabb összegű nyugdíjat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!