Rédics: pályát alakítottak ki az extrém sportok kedvelőinek

Extrém sportbemutatókkal és a break-dance különböző műfajaihoz tartozó műsorral ünnepelték szombaton a határ menti községben a gördeszka-pálya megnyitóját. A társadalmi összefogással megvalósult létesítményt Fliszár Károly nagykanizsai plébános szentelte fel.

Gyuricza Ferenc

A gördeszka-pálya az Év zalai emberének is megválasztott rédicsi plébános, Lendvai Zoltán kezdeményezésére valósult meg. Az ötletgazda - aki tavaly augusztusban egy internetre felkerült filmnek köszönhetően világszerte népszerű lett gördeszkás mutatványával - maga is az összefogás erejét emelte ki, s egyben köszönetet is mondott mindazoknak, akik támogatták a pálya kialakítását. Az Európában piacvezetőnek számító lendvai Varis Top vállalalt által készített elemeket egyelőre ideiglenes jelleggel a település kézilabda pályáján helyezték el, ám már megkezdődött a végleges gördeszka-, görkorcsolya- és BMX-pálya alapozása is.

A rendezvényen számos érdeklődő volt jelen a szomszédos Lendváról, illetve Lentiből is. Utóbbi helyen ugyancsak szeretnének egy pályát kialakítani, hiszen a zalai kisvárosban szintén számos híve van az extrém sportoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!