Projekt a minőségi közoktatás fejlesztésére és a módszertani ismeretek átadására

A nyugat-dunántúli régió három megyéjének mintegy hétszáz intézménye vesz részt abban a közös pályázati programban, melynek célja a minőségi közoktatás fejlesztése. Az Európai Unió által támogatott projekt egyik rendezvényére szombaton került sor Lentiben.

Gyuricza Ferenc

A Lámfalussy Sándor Szakközép- és Szakiskola a programban részt vevő zalai intézmények számára szervezett információs napot, amelynek keretében Szitáné Egyed Katalin szakmai referens, illetve Tótiván Endre, a 61 referenciaintézmény közé tartózó házigazda iskola igazgatója rövid sajtótájékoztató keretében számoltak be a program eddigi eredményeiről.

Kiemelték: a Hálózatos együttműködés a minőségi közoktatásért a Nyugat-dunántúli régióban nevű projekt lényege, hogy az abban részt vevők módszertani tapasztalatok átadásával segítsék egymás munkáját. A projektmenedzser feladatait ellátó Tóth Edit tájékoztatása szerint az intézményi összefogás és a nyitottság miatt ezt olyan szinten sikerült megvalósítani, hogy sokkal hasznosabbnak tartják minden más továbbképzésnél. A projektmenedzser azt is hozzátette: a pályázati program óvodától a középiskoláig a közoktatás minden szintjét átfogja, s 2011. nyaráig tart. A folytatás igénye miatt a befejezést követően újabb pályázatot nyújtanak be.

A szombati program részeként bemutatásra került egy új generációs digitális tábla is, amelyet jelen tanév végéig használnak a lenti középiskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!