Közlekedés: 4 halott, 180 baleset egy nap alatt az utakon

A közutakon az elmúlt nap 24 órájában összesen 180 közúti közlekedési baleset történt. Ebből 4 közlekedési baleset 4 halálos áldozatot követelt, 17 súlyos, 48 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül személyi sérülés nélküli, 111 anyagi kárral járó baleset történt.

zaol.hu

A meteorológiai előrejelzés szerint ma az erősen felhős területeken is fokozatosan felszakadozik a felhőzet. Kezdetben, északkeleten előfordulhat kisebb esőzés. A nap hátralevő részében túlnyomóan napos, csapadékmentes időre lehet számítani.

Az M0 autópálya régi szakaszán folyamatosan épül a 3. forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatos sebességkorlátozás van érvényben. Folyamatosan, szakaszosan építési területeken kell áthaladni. Ez érvényes az M0-M7 autópálya csomópontra is! Fokozott óvatossággal közlekedjenek, különösen munkagépek környezetében!

A Megyeri-hídon (M0) javítási munkák miatt 60 km/h korlátozás van érvényben.

Az M1 autópálya mindkét pályaoldalán, a 13-15. km szelvények közötti szakaszon, a hídépítés és a szűkebb keresztmetszet miatt 80-100 km/h korlátozás, a 20-28. km szelvények között a szembe jövő sávba történő átterelés (burkolatjavítás miatt) miatt 60-as sebességkorlátozás van érvényben (ezen a területen a kihajtók Győr irányában nem használhatók).

Az M6 autópálya mindkét pályaoldalán vasárnap estig a 22-76. km szelvények között szalagkorlát-javítás miatt korlátozásra kell számítani. A jobb pályatesten (a Pécs felé vezető oldalon) várhatóan november 20-ig az 52. km szelvényben oldalt földmunkát végeznek, a rézsűjavítás miatt munkagépekkel dolgoznak!

Az M7 autópálya 120. km-nél, a bal pályatesten rézsűcsúszás-javítás (a Budapest felé vezető oldalon) miatt 60 km/h korlátozásra kell számítani! Munkagépek dolgoznak, nagyobb figyelemmel vezessenek!

 Hajdú-Bihar megye
Ártánd közúti határátkelőhelyen ki- és belépő irányban a mai napon 30-60 perces várakozás várható a teherforgalomban.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
A záhonyi Tisza-híd állagmegóvási, megerősítési munkálataival összefüggésben előreláthatóan november 21-ig a személy- és teherforgalomban időszakos korlátozásokkal kell számolni, amelyek megnövelhetik a határátlépés időtartamát.
Így a Záhony közúti határátkelőhelyen várható nagyobb mértékű, akár 60-120 perces forgalomtorlódás a személy- és teherforgalomban, mindkét irányban.
A záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 07-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk.

Közlekedésbiztonsági tanácsok
*   A gyalogosok és kerékpárosok láthatóságának fokozása fontos!
*   Gépjárművek esetében  a tompított fényszóró bekapcsolásáról és használatáról ne feledkezzen meg!
*   Elindulás előtt ellenőrizzük a világítóberendezéseket is!
*   Mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel vezessen!
*   Ha közúton valamiért kiszáll a gépjárműből, használjon láthatósági mellényt!

Elindulás előtt - vagy ha már úton vagyunk - érdemes tájékozódni az adott útszakasz forgalmi helyzetéről. Ezt megtehetik az Útinform telefonos utastájékoztatója igénybevételével,  a 336-24-00 számon, interneten a www.kozut.hu honlapon. (itt részletes térkép is található az esetleges terelésekről).
Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. telefonszáma: 06-40/40-50-60 (ez olvasható az autópályákon kihelyezett portáltáblákon is).

 

Ezek is érdekelhetik