Átadták a Deák-díjakat

A Deák Ferenc Díjat az idén Ádám Antal jogtudós, Horváth Ibolya bíró, Fábián János ügyész, Láng Péter ügyvéd, Rokolya Gábor körjegyző és Szabó Lajos köztisztviselő kapta - tájékoztatta az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala (OITH) közleményében szerdán az MTI-t.

MTI

 A díjakat az alapítókból álló Deák-díj testület ítéli oda; tagjai: Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke, Baka András, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, Kovács Tamás legfőbb ügyész, Máthé Gábor, a Magyar Jogász Egylet elnöke, Verebélyi Imre, a Magyar Közigazgatási Kar elnöke, Tóth Ádám, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke, Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke és Kecskés László, a Magyar Tudományos Akadémia jogtudományi bizottságának elnöke.
   
A kitüntetetteket hat szakmai ágból - bírák, ügyészek, ügyvédek, közjegyzők, közigazgatási szakemberek, jogtudósok - választják ki, mindegyikből egy személy nyerheti el a díjat, az adott szakmai ág javasolja őket - közölte az OITH.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!