Hat színházi előadást kínál az évadra Lendva

Hat előadást kínál a lendvai Színház- és Hangversenyterem, illetve a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet közös bérletes sorozata. A magyar nyelvű színházi előadások októberben kezdődnek.

Gyuricza Ferenc

A sorozat nemcsak műfaji változatosságra törekszik, de arra is odafigyeltek a szervezők, hogy olyan előadásokat láthasson a határ túli magyar, illetve az egyre nagyobb számú zalai közönség, amelyek valamilyen szempontból kuriózumnak tekinthetők. Emellett az is cél volt, hogy a legkiválóbb magyarországi rendezők és színészek nevével fémjelzett darabok jussanak el Lendvára.

Az előadások között szerepel Romlás című kortárs dráma, amely a Vígszínház társulatának jóvoltából jut el a szlovéniai kisvárosba. A Szikora János által rendezett darab főbb szerepeiben Hegedűs D. Gézát, Hegyi Barbarát, illetve Farkas Andrást láthatja a közönség. Szintén a drámai műfajt képviseli az Esőember című produkció, amelynek 1988-ban bemutatott filmváltozatát négy Oscar-díjjal jutalmazták. A színpadi mű főszereplője Kulka János lesz, partnerei között Garas Dezsőt és Kézdy Györgyöt is megtaláljuk.

A budapesti József Attila Színház a Kölcsönlakás című vígjátékkal vendégszerepel Lendván, melynek szerzője Ray Cooney, rendezője pedig Méhes László. A főbb szerepekben Besenczi Árpádot, Gesztesi Károlyt és Ulmann Mónikát láthatja a közönség.

A szintén budapesti Magyar Színház a Cervantes örökérvényű drámájának átdolgozásából született La Mancha lovagja című musicalt mutatja be, a Katona József Színház társulata pedig a Portugál című tragikomédiával érkezik a muravidéki városba. Ez utóbbit Lukáts Andor rendezésében, mások mellett Csuja Imre, Pelsőczy Réka, és Szirtes Ági közreműködésével láthatjuk. A hatodik előadás az Ezeregyéj című történelmi tánc-show lesz, melyet a Román Sándor vezette Experidance társulata mutat be. A bérletvásárlási időszak szeptember 6-án veszi kezdetét és 24-ig tart. Utána már csak előadásonként lehet jegyet venni.

A bérletek megvásárlására csak Lendván, a Színház- és Hangversenyteremben van lehetőség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!