Átadták a térségi rehabilitációs központot Sárváron

Átadták a térségi rehabilitációs központ új épületszárnyát csütörtökön Sárváron; a 880 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően kórház - a helyi gyógy- és wellenessfürdő lehetőségeivel kiegészülve - a régióban is egyedülálló színvonalú rehabilitációs szolgáltatást képes nyújtani.

MTI

 Sárvár az elmúlt években talán erejét is meghaladó mértékben áldozott az egészségügy fejlesztésére, ezért a helyiek nagy reményekkel fogadják az új intézményt, amellyel a város gazdagodott - hangsúlyozta Dénes Tibor polgármester.
   
Vancsura Miklós, a kórház igazgatója az avatóünnepségen, majd sajtótájékoztatón is kiemelte: a kórházi fejlesztés szerves része annak a törekvésnek, hogy Sárvár a gyógyturizmus egyik legjelentősebb hazai központjává váljon.
   
A sárvári önkormányzati kórház teljes korszerűsítésével és egy új épületszárny kialakításával olyan rehabilitációs központ jött létre a fekvőbeteg-ellátást végző intézményben, ahol a belgyógyászati mellett onkológiai, nőgyógyászati, reumatológiai, gasztroenterológiai szakellátás is működik.
   
A fejlesztéshez szükséges forrásokat a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretében az Európai Unió és az állam 791 millió forintos támogatása, valamint a helyi önkormányzat által vállalt önrész biztosította.
   
A sajtótájékoztatón bejelentették: egy hónapon belül átadják a szintén 800 millió forintos beruházással felújított szakorvosi rendelőintézetet is Sárváron, amely együtt fog dolgozni a rehabilitációs kórházzal, megteremtve egyebek között az egynapos sebészet optimális feltételeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!