Nemzetközi körözési akció - lakossági segítséget kérnek

Az Interpol INFRA-RED 2010 elnevezéssel nemzetközi körözési akciót hirdetett meg július 05-31. között, 29 ország rendőrségének részvételével.

zaol.hu

Az INFRA-RED (International Fugitive Round-up and Arrest) operáció a nemzetközileg körözött szökevények felkutatására és elfogására összpontosító művelet, a média nagymértékű bevonásával. Ilyen jellegű akcióra először 2009-ben került sor Ausztrália, Belgium, Kanada, Kolumbia, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok részvétele mellett. Akkor 45 kiemelt bűnözőt sikerült felkutatni és elfogni, így az Interpol Főtitkárság 2010-ben is meghirdette az INFRA-RED akciót.
Az idén résztvevő országok: Albánia, Ausztrália, Ausztria, Banglades, Fehéroroszország, Brazília, Belgium, Kanada, Dánia, Csehország, Észtország, Finnország, Németország, Görögország, Magyarország, Írország, Litvánia, Montenegró, Hollandia, Omán, Lengyelország, Románia, Dél-Afrikai Köztársaság, Spanyolország, Svédország, Svájc, Ukrajna, Egyesült Királyság, Amerikai Egyesült Államok.

A Magyar Rendőrség részéről az akció végrehajtására kijelölt szervezeti egység az NNI Bűnügyi Főosztály Különleges Ügyek Osztály Célkörözési Alosztálya, a hazai körözési tevékenység koordinációjáért az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Elemző-Értékelő Főosztály Bűnügyi Koordinációs Osztálya felel, míg a nemzetközi körözési tevékenység összehangolását az ORFK Interpol Magyar Nemzeti Iroda végzi.

A szervezetek a körözött személyek felkutatásához a lakosság segítségét kérik, a lista fotókkal ide kattintva látható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!