Ledózerolják az épületeket, majd jó áron eladják a megtisztított telkeket

Újabb nagykanizsai telkeken bonthatják le a régi, rossz állagú épületeket az önkormányzat által megbízott szakemberek, ezzel az Eötvös téren egy jelentős nagyságú tiszta terület jön létre.

Szalabán Attila

Az önkormányzat által a közelmúltban megkezdett, a városkép rendezését is szolgáló bontássorozat új állomásához érkezett. Ezúttal az Eötvös téren tűntek fel munkagépek, hogy ott az eddig ledózeroltak mellett további két telekről lebontsák a felépítményeket.

- Az Eötvös téren már tavasszal dolgoztak hasonló feladattal megbízott szakemberek, akkor két ütemben a 1-es és a 2-es számú házakat bontották le. Azok állapotát jellemezte, hogy egyik részlegesen be is szakadt már - magyarázta Kámán László, a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.
- A kitisztított terület mellett feküdt az Eötvös tér 2/a, melyet ki kellett sajátítania a város önkormányzatának, az erre irányuló eljárás alig egy hónapja ért véget. Mindenesetre így vált lehetővé a tér ezen sarkának rehabilitációját célzó program folytatása. Az illetékesek már korábban beszerezték az Eötvös tér 3. számú ingatlan felépítményeire vonatkozó bontási engedélyt, így amikor megszerezték a hatóság hasonló hozzájárulását a 2/a telek ledózerolásához, pályázati úton választották ki a kivitelezőt. A munkára 7 cég tett ajánlatot, közülük a legkedvezőbbet egy kanizsai gazdasági társaság, melynek szakemberei meg is kezdték a bontást.


- Ahogy az eddigi egyeztetéseken elhangzott, az önkormányzat nyilván értékesíteni kívánja majd a megtisztított telkeket, persze ehhez a közgyűlésnek, az illetékes bizottságoknak meg kell hozniuk a szükséges döntéseket - tette hozzá a vezérigazgató. A terület ugyan egybefüggő, ám szembetűnő, hogy a lebontott épületek szomszédjában még mindig maradtak telkek, melyeket ledózerolva egységesebbé lehetne tenni a rehabilitációra szánt tömböt.

Információink szerint a szóban forgó, magántulajdonban lévő ingatlanok vételárát az önkormányzat illetékesei is tudakolták, ám a kért összeget erősen sokallták. A megtisztított, önkormányzati tulajdonú területek iránt érdeklődő befektetők számára azonban javasolják: vegyék fel a kapcsolatot a magántulajdonosokkal, hiszen más pozícióból tárgyalhat velük, mint a város.

Adatok a bontásról  

- Négy Eötvös téri telket ért a szakcéggel kiviteleztetett bontássorozat  
- Az illetékesek szerint 2 hétig tart  még a munka az érintett területen  
- 2836 négyzetméter, felépítményektől teljesen megtisztított, befektetésre is alkalmas tömb jön létre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!