Húszéves problémát "aszfaltoztak" le

Régóta szorgalmazták már a bagodiak, hogy jó minőségű úton közelíthessék meg hegyi birtokaikat és a szomszéd falut. Kérésük meghallgattatott, az önkormányzat 6 millió forintot szánt a beruházásra.

Horváth A. Attila

Szombaton a bagodi falunap apropóján adták át a települést Boncodföldével összekötő felújított utat, pontosabban annak Bagod közigazgatási területéhez tartozó részét (a szomszéd község korábban már leaszfaltozta saját szakaszát).

A Zala-hídon rendezett kis ünnepségen Mogyorósi József bagodi polgármester elmondta: a gazdáknak és a boncodföldieknek is hasznára válik majd a beruházás, mivel a szomszéd faluból így könnyebben el lehet érni a vasúti megállót. A polgármester egyszersmind arra kérte a helyieket, és főleg a teherautósokat, vigyázzanak az útra, az ugyanis 5 tonna terhelést bír el, a nehéz járművek tönkretehetik tehát.


309 méter, plusz a folyó feletti hídon további 60 méter hosszan aszfaltozták az utat, aminek burkolatát 5 méterre kiszélesítették. A körülbelül 6 millió forintos költséget a bagodi önkormányzat pályázat nélkül, saját erőből finanszírozta.

- Körülbelül 20 éve gondot okozott már az út minősége. Nagy volt a forgalom, sőt, még a GPS is ismerte a szakaszt, ami hivatalosan ugyanakkor nincs közútként bejegyezve. Az utóbbi időben autóval már alig lehetett behajtani, ezért volt szükség a felújításra. Ráadásul előfordul, hogy erre terelik a forgalmat, és jár erre mentő is - jegyezte meg a polgármester.

Az új utat jelképesen birtokba is vették a bagodiak szombaton délután: a falunap hangulatához híven söröshordót gurítottak végig a Zala-hídon, Zsuppán Ernő boncodföldei polgármester segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!