Árvíz: egyházak mentőakciója

Vasárnap az ország összes katolikus templomában felolvassák azt a körlevelet, amiben a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia országos gyűjtést hirdet június 20-ára az árvízkárosultak megsegítésére.

Horváth A. Attila

Vasárnap az ország összes katolikus templomában felolvassák azt a körlevelet, amiben a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia országos gyűjtést hirdet június 20-ára az árvízkárosultak megsegítésére. A felhívás szerint az egyház segélyszervezete, a Katolikus Karitász az első perctől nagy erőkkel segíti a helyszínen a bajbajutottakat önkéntes munkával, segélyszállítmányokkal, s már eddig is családok ezreit látta el tartós élelmiszerrel, ivóvízzel, takarókkal, tisztítószerekkel és gyógyszerekkel. Emellett táborokat szervez a kitelepített családok gyermekeinek, a rászorulók megsegítésére pedig külön bankszámlán gyűjti a lakosság adományait. Az egyházmegyéből érkezett felajánlások átlépték a 70 millió forintot, ám mindez csupánaz azonnali segítségnyújtásra volt elegendő.


Mindeközben a protestáns egyházak is folyamatosan szervezik karitatív akcióikat; a Magyarországi Református Egyház zsinata 10 millió forint gyorssegélyt különített el e célra, a gyülekezetek és a Magyar Református Szeretetszolgálat tagjai pedig további összegekkel, adományokkal és élőmunkával segítik a károsultakat. Evangélikus és református lelkészek egy csoportja a hét elején Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe utazott, hogy kétkezi segítséget nyújtson: a papok a gátakon dolgoztak, homokzsákokat töltöttek, vizet szivattyúztak, élelmiszert, segélyszállítmányokat osztottak szét.

A Magyar Vöröskereszt, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Baptista Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet pedig létrehozta a Nemzeti Segélyvonalat.



Olvassa el dossziénkat az árvízsegélyről, s megtudhatja, Ön hol, illetve hogyan segíthet.  Klikk ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!