5 millió forintnyi adózatlan cigit találtak a zalai vámosok az M70-es autóúton

A Zalaegerszegi Vám- és Pénzügyőri Hivatal munkatársai az M70-es autóúton egy olasz forgalmi rendszámú Fiat Dublo típusú furgon rakterében 750 karton adózatlan, Marlboro márkájú ukrán zárjegyes cigarettára bukkantak kedden.

zaol.hu

A Zalaegerszegi Vám- és Pénzügyőri Hivatal munkatársai az M70-es autóúton ellenőriztek egy ukrán állampolgár által vezetett olasz forgalmi rendszámú Fiat Dublo típusú furgont kedden. A gépjárművel Románia felöl Olaszországba utaztak.

Az ellenőrzés során a pénzügyőrök a tehergépkocsi rakterében elhelyezett 15 darab műanyag zsákban 750 karton adózatlan, Marlboro márkájú ukrán zárjegyes cigarettára bukkantak.

 


A vám- és pénzügyőri hivatal a több mint 5 millió forint értékű füstölnivalót és a szállításhoz használt gépjárművet lefoglalta, illetve jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetése miatt feljelentést tett a Vám- és Pénzügyőrség Nyugat- dunántúli Regionális Nyomozó Hivatalához.

A hatóság jövedéki eljárásban közel 6 millió forint jövedéki bírságot szabott ki az ukrán állampolgárságú gépjárművezetőnek - tudtuk meg Cséve Szabolcs sajtóreferenstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!