Önkormányzati osztályvezető házánál bukkantak rá az eltűnt tetőcserepekre (frissítve)

A hévízi Egregyi úti óvoda épületén tetőfelújítás kezdődött, a lebontott cserép eltűnése miatt tett feljelentést szerdán az építtetőt képviselő jegyző. Az ügy kapcsán híre ment, hogy a keresett anyagot a hivatal építési osztályvezetőjének portáján megtalálták, s ezért őt munkáltatója felfüggesztette állásából.

MTI

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője érdeklődésünkre megerősítette: a hévízi polgármesteri hivatal feljelentése alapján a keszthelyi kapitányság lopás miatt nyomozást folytat.

A rendőrség  pénteki megkeresésünkre nem adott tájékoztatást a nyomozás eredményéről, a munkáltatói jogot gyakorló dr. Tüske Róbert jegyzőt pedig nem sikerült elérnünk.

A gyanúba keveredett Tüdő László azonban  elmondta: az a hír igaz, hogy már nem dolgozik a polgármesteri hivatalban. Ennek előzményeiről pedig a következőket mondta: 
- A   kivitelezővel kötött szerződés tartalmazza, hogy az óvoda udvarának rendjét az építkezés alatt is fenn kell tartani    mondta Tüdő László. -  Nem szerepelt a szerződésben a bontási anyag válogatása, 22 köbméternyire lett kalkulálva az építési törmelék, szeméttelepre fuvarozással. E szállítmányból kértem egy részt a kivitelezőtől, hogy a telkemen válogathassak belőle, a hegyi hajlékom javításához. Váratlanul ért a rendőri meghallgatás, majd amikor ezután bementem a hivatalba, elém tettek egy fegyelmi eljárás kezdeményezéséről szóló értesítőt. Hirtelen felindulásból felmondtam, de az eljárás miatt pert fogok indítani a munkaügyi bíróságon.

Vértes Árpád polgármestert külföldi útján értük el telefonon. Elmondta, hogy hallott az ügyről, de távollétében érdemben nem tud rá reagálni.



Korábban:
Az MTI jelentése

A hévízi önkormányzat városfejlesztési és építésügyi osztálya vezetőjének házánál bukkant rá a rendőrség a városi óvoda ellopott tetőcserepeire.  A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: a keszthelyi rendőrkapitányság a város jegyzőjének feljelentése alapján nyomoz az ügyben.
A tetőcserepeket az óvoda felújítása során bontották le.
Az MTI úgy tudja: a rendőrség a városfejlesztési és építésügyi osztály vezetőjének házánál talált rá a cserepekre. A jó állapotú tetőborítást hét-nyolc évvel ezelőtt rakták fel az óvoda tetejére, most egy nyertes pályázat jóvoltából kezdték meg a cserét.
Az MTI egyelőre nem tudta megerősíttetni a jegyzővel azt az értesülést, hogy az osztályvezetőt felfüggesztették állásából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!