Majális Egerszegen és Kanizsán (képgalériával)

Nagykanizsán a hagyományoknak megfelelően a Csónakázó-tónál tartották a május elsejei programokat, míg a megyeszékhelyen két helyszínen is majálisozhattak.

zaol.hu

Nagykanizsán a Csónakázó-tó a hagyományos majális helyszíne. A műsor az Olajbányász Fúvószenekarral kezdődött, délben májusfát állítottak, majd Dávid lemezbemutató koncertet hallgathattak az eseményre kilátogatók.

Galériáért katt a képre, vagy ide!

Délután fórum volt az MSZOSZ szakszervezeti sátrában. A nap folyamán felléptek a Hevesi-iskola tornászai, az Alarm Zenekar, a Premier Táncklub, az R-Stone, a Kanizsa és Rozmaring Táncegyüttes, valamint a Fehér Kígyó.

A program Oldmix koncerttel zárult.

Zalaegerszegen két helyszínre invitálták az ünneplőket

Jó idővel lepték meg az égiek szombaton a majálisozni vágyókat, akik a megyeszékhelyen idén is két helyszínen éltethették május 1-jét.

Nem sokkal három óra után már hatalmas tömeg hömpölygött az Alsóerdei út Köztársaság úti elágazása és az Aranyoslapi forrás bejárata között. Ki tűsarkokon és kiskosztümben, s vasalt nadrágban, nyakkendőben reprezentált, más a kényelmet szem előtt tartva inkább a sportos öltözék mellett tette le voksát.

- Jó kedvvel majálisozni, mikor soha nem látott méreteket ölt a munkanélküliség? – kérdezett vissza a megyeszékhelyi Horváth Sándor. – Igaz, én is itt vagyok, de csak a feleségem és a gyerek kedvéért – tette hozzá szabadkozva, miközben egy nagy adag vattacukrot nyomott fia kezébe.

Mert bizony egy igazi május elsejéhez hűen volt itt minden: márcos édességek, luftballon és vursli a gyerekek kedvéért, sör, virsli s a jó hangulatot megalapozó kulturális műsor a szülők élvezetére.

- Hosszú évek óta mindig itt ünnepeljük a majálist, s a jövőben sem kívánuk ezen változtatni – magyarázta Takáts Lajos jókedvűen, már hazafelé tartva az MSZOSZ, az Autonóm, az EDDSZ (Liga) Szakszervezetek, valamint a városi önkormányzat és az Apáczai ÁMK közös szervezésű rendezvényéről.

Nem csak a körhinták és az ugrálóvár környékén volt azonban nagy a tumultus. Sokan sütkéreztek az ifjúsági központ zöld gyepén is. A pihenéshez ottjártunkkor épp a Kicsit Ismerem zenekar dallamai szolgáltak izgalmas aláfestésül. Többen pedig egy karikaturista keze által akarták megörökíttetni idei majáliskori arcukat.

- Mivel egész napos szórakozásra készülünk, s nem akarunk lemaradni semmiről, a barátnőmmel úgy döntöttünk, a délutánt itt az Alsóerdőn töltjük, este pedig a haverokkal a Venatus felé vesszük az irányt, s buli hajnalig – mondta el szinte egy szuszra Kiss Dániel, majd a kezét szorongató leányzó unszolására, s előbbi szavait alátámasztandó, beállt a csapolt sörért várakozók kígyózó sorába...

Rock a vidámparkban

A Venatus Szabadidőközpontban már pénteken elkezdődött a majális, s egészen vasánap estig kínált a fiataloknak és a kisgyermekkel érkezőknek tartalmas szórakozást. A vidámpark mellett az ezer négyzetméteres sörsátorban szombaton kora délutántól olyan fellépők szórakoztatták a nagyérdeműt, mint a Kutyakölykök, Sláger Tibó vagy a tinikedvenc R-Stone, míg vasárnap rock majális várta a nagyérdeműt többek közt a Turánnal, a Bazookaval és a Shabby Blues Banddel.

 Galériáért katt a képre, vagy ide!

Ezek is érdekelhetik