A legszebbek - Díjátadó vidám csaholással

Barátságos ugatás, játékos évődés, félénk szemlélődés, érdeklődő ismerkedés, némi udvarlás, örült vonyítás a mentőautó szirénája hallatán, s kíváncsi tekintetek - ez jellemezte a Kedvencek versenyünk díjátadóját kedden délután.

Balog Eszter

A Pannon Lapok Társasága márciusban négy megyében - Vas, Veszprém, Fejér és Zala - indított Szépségversenyt  kutya, macska és hasonmás kategóriában.

Április 2-ig  közel 3000 jelentkező töltötte fel kedvence fotóját, s négy megyében összesen több mint egymillió szavazat érkezett a jelöltekre. Zalában 809 jelentkezés érkezett. Olvasóink 546 kutyát, 263 cicát neveztek, s 65-en indultak a hasonmás kategóriában.

Az április 30-án éjfélig tartó - némely esetben igazán szoros véghajrával záruló - internetes szavazás döntött a kategóriák dobogósaitól, akik 10, 20, 30, illetve 25 ezres vásárlási utalvánnyal lettek gazdagabbak. A hivatalos eredményhirdetésre és a díjátadására május 18-án került sor szerkesztőségünkben, illetve nem is ott, hanem az előtte lévő zöld területen, hiszen mivel az idő kedvezően alakult, szabadtéri programmá szerveztük a díjátadást, így a különös eseményt többen is figyelték a járókelők és az autósok közül.

 

Négy óra előtt pár perccel már gyülekeztek a győztesek: az elsőként érkezett Kaos vidám csaholása fogadta a többieket. Mint jelentkezésében gazdája írta, a 18 hónapos kutyus egy igazi energiabomba, s ezt be is bizonyította a díjátadó során: virgonc ugrálással üdvözölte társait, gáláns lovagként szívesen fogadott minden simogató kezet, s csak a fotó kedvéért állt meg egy pózra. Mint gazdája, a nagykanizsai Nagy Roland mondta, a nyereményt az  állatmenhelynek ajánlják fel.

 A kutyusok ezüstérmese, a beagle keverék Tódi egy barátjával érkezett az eseményre. Mint gazdájától,  Tóthné Szabó Henriettától megtudtuk, a Gumimacik című mese Gyagyás Tódijáról kapta a nevét, ám kiderült nem is gyagyás: vezényszóra fekszik, forog, egy vakkantással köszön, s bár szereti a gyomrát, az ételhez csak akkor ”nyúl”, ha engedélyt kap.  Mindemellett komoly érdeklődét táplált a hasonmásverseny egyik első helyezettje, Molly irányába, aki igaz nő módjára kis távolságtartással, pilláját rebegtetve fogadta a bókokat. A hölgy kissé félszeg volt, de mint gazdája, Nyáriné Bertók Adrienn - akinek meleg barna szeme tényleg hasonlított Mollyéra - elmondta, otthon sokkal bátrabb, most csak a sok kutya miatt illetődött meg.

A kutyusok között első helyen végzett, örökbefogadott Gombócról azt írták gazdái, nagyon ragaszkodik hozzájuk, s ez látszott is: a tacsi illedelmesen, kissé megszeppenten csücsült gazdája, Horváth Bence lábánál, de érdeklődve figyelte a körülötte zajló eseményeket, különös tekintettel az óriási Scooby Dii hasonmásra, akinél kisgazdája, a hatéves Nérel Larissza Anna (Liza) is alig volt csak magasabb. Hasonmás, hiszen Liza és családja a nyertes négylábú  párjával  jelent meg a nyereményátadáson,  mert Scooby Dii a nemrég napvilágot látott kölykeivel volt elfoglalva. Mint kegtudtuk, három szuka  és egy kankutyus született, Lizának az utóbbi a kedvence. Scooby Dii párja igazán barátságos volt, s méltóságteljesen fogadta a simogatásokat és bókokat.

A kutyák harmadik helyezettje, Marcipán sajnos nem érkezett meg, gazdája pedig éppen edzését töltötte, így nevükben Horváth István, a győztes édesapja vette át a nyereményt.

A cicák közül egy bátor jelentkező, Zsuzsi érkezett csak díjátadóra. A második helyezett kicsit félénken szemlélte az eseményeket, fotósunknak hátat is fordított, ám némi unszolás után megmutatta profilját, s volt kutya, mellyel kicsit incselkedett is. Mint gazdája mesélte, otthon ennél bátrabb, s ténykedését - eddig - egy függöny bánta. A bronzérmes Misi helyett gazdája érkezett, aki sok-sok finom falattal jutalmazza majd a híresen ínyenc cicust. Dzsámál és gazdája  már korábban jelezték, ne várjuk őket, nyereményüket postán juttatjuk el. A jelenlevő gazdiknak Virrasztó Zsolt, a Zalai Hírlap főszerkesztője, Farkas Andrea és  Tódor Tamás online szerkesztők adták át a díjakat .

 

OLDALTÖRÉS: Ismerje meg a nyerteseket!



Ismerje meg a nyerteseket!



Ismerje meg a nyerteseket!



Ismerje meg a nyerteseket!

Kutya:

Értelmes, jámbor, kicsit félénk, okos kutya. Úgy fogadtuk be, ezért nagyon szeret minket. Nagyon ragaszkodik a családhoz – írták a 29.013 szavazattal első helyen végzett Gombócról.

 

Második helyezett 27.741 szavazattal Tódi, akiről gazdája csak annyit írt a bemutatkozásban, hogy Gyagyás Tódi.

 


Harmadik helyezett 16.715 szavazattal Kaos, a 18 hónapos energiabomba kan labrador, aki imádja  a vizet, a sarat és a havat.




Macska:

Első helyezett az aranyos szoprán hangú kanmacska, Dzsámál 56.027 szavazattal.

Második helyezett 35.358 szavazattal Zsuzsi, a befogadott, aki lassan felnő - és még a ház is egyben van – olvashattuk a bemutatkozó sorokban.

Harmadik helyezett 18.333 szavazattal Misi cica, aki egy sokat csavargó kandúr. De ha otthon van, a napot evéssel és alvással tölti. Az étvágya időnként csillapíthatatlan, de mint gazdája írta- persze nem akármilyen ételt fogad el: csak márkás macskaeledelt hajlandó enni.



Gazdi-kedvenc hasonmásverseny:


„Ő az én nagy barátom. Tekintélyt parancsol bárkinek, bármikor! Nagyon szeretjük egymást! Imádok a hátán lovagolni! Mindig mondom, mi szőkék tartsunk össze! – így szólt az egyik első helyezett kutya, Scooby Dii és gazdája Liza bemutatkozása, mely 30.864  szavazatot hozott, csakúgy, mint Molly és Adry esetében, így ők holtversenyben,  megosztva kapták ez első helyet. Nyereményük fejenként 25 ezer forint értékű vásárlási utalvány.

Harmadik helyezett 19.006 szavazattal Marcipán és ifjú gazdája.


A nyerteseknek ezúton is gratulálunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!