Tavaszi zsongás rendőrökkel és koktélokkal

A tavaszi szünetet megelőző utolsó iskolai nap sok helyen a kötetlen programok jegyében telt. A Ganz-Munkácsy és a Páterdombi középiskolában is diáknapot tartottak.

Kiss Gyöngyvér

Régóta hagyománya van a Páterdombi Szakképző Iskolában  Báthory és Kinizsi   a diáknapnak, az évek során bebizonyosodott, nagyobb érdeklődés kíséri, ha nem ősszel, hanem tavasszal kerítenek rá sort. 

Bicsákné Furcsa Mária igazgatóhelyettes szavai ezúttal is beigazolódtak, hiszen nem volt olyan szeglete a két iskolának, ahol ne zajlott volna valamilyen program.

Kónyáné Tömpe Lívia igazgatótól megtudtuk, hagyományteremtő céllal meghívták a volt tanítványokat,  találkozzanak a jelenlegi báthorys diákokkal.

Örömmel fogadta a kezdeményezést Babati Zsolt is, aki jelenleg a Tesco személyzeti igazgatója. 

- Nemcsak alapos szakmai hátteret biztosított az iskola, hanem erős alapműveltséget is, ami készülés nélkül is elégnek bizonyult az egyetemi felvételihez   -  hangsúlyozta.

 

A diáknapon többek közt kihirdették a korábbi versenyek eredményeit, kiemelt rendezvényként mézbemutatót és előadásokat tartottak. Gyertyát öntöttek, a  szépségfarmon a lányok haját göndörítették, sminkeltek, lakkoztak. Sikernek örvendett a hennafestés, s a jósda. Utóbbi helyen találkoztunk Boldizsár  Cintiával.

- Csupa jót hallottam a jövőmre nézve  - mondta  mosolyogva az elsőéves leány, aki elégedetten szólt a diáknap programjairól, amelyek sorában az egészséges táplálkozással éppúgy  megismerkedhettek, mint Lajsz András koktéljaival.

A Ganz-Munkácsy Szakközépiskola és Szakiskola is immár hagyományszerűen,   a  tavaszi szünetet  megelőző napon,  lazább programmal várta az iskola falai közé és  a tornapályájára tanulóit. Az idei    diáknapon azonban  a már megszokott  tanulmányi versenyeken  és   szórakoztató vetélkedőkön  kívül különlegességekből sem volt hiány.  

Rendőrök, katasztrófavédelmi szakemberek  és tűzoltók,  egy-egy    akciót imitálva, ismertették  izgalmas szakmájukat  az ifjakkal.
 
- Olyan foglalkozásokat szerettünk volna bemutatni, amelyek részesei  a mindennapjainknak, de mégsem hétköznapi foglalkozások - fogalmazott Vucskóné Talabér Tünde szervező, a  diákönkormányzat munkáját  segítő tanár.

A rendőrség  kiemelt szerepet kapott, hiszen  az iskola rendészeti osztályaiba járó diákok  szakmai szemmel  követték intézkedéseiket.

- Mindig  népszerű volt a  rendőri pálya a ganzosok körében -  mondta Kiss Zoltán, a belügyi rendészeti ismeretek tanára. -  S hasznosnak vélem, hogy az érdeklődő diákok  az elméletben  már tanultaknak most a  gyakorlati részét is elsajátíthatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!