Mégis folytatná az anyagi gondokkal küzdő debreceni kosárcsapat?

Bár anyagi problémák miatt szerdán visszalépett a férfi kosárlabda élvonal további küzdelmeitől - s így el is maradt a péntekre tervezett Zalakerámia ZTE-DEKE találkozó - , mégis folytatná szereplését a legjobbak között a Debreceni EKE.

Horváth A. Attila


Délután a DEKE honlapján jelent meg a  hivatalos közlemény, miszerint a csapat menedzsmentje nem látja biztosítottnak az együttes működtetését, ezért a felnőtt és az U20-as csapatát visszaléptetni a bajnokságtól (a klub NB I B-s csapata és az utánpótlás együtteseit  nem érinti a döntés). A döntés miatt a péntekre tervezett Zalakerámia ZTE FC – DEKE meccse el is maradt. Helyette nyílt edzést tartott a zalai gárda.

Most viszont úgy tűnik, visszatérne a Debrecen.
"A DEKE Egyesület tagságának egy része a sajtó útján értesült az NB I A csoportos csapat körül kialakult helyzetről, és nem értett egyet a bajnokságtól való visszalépéssel, amit jelzett is a vezetőség felé - olvasható a hétfői állásfoglalásban. - Kóthay László ezután lemondott elnöki tisztéről, sőt egyesületi tagságát is visszamondta. Rácz László, akire ilyen esetben alelnökként az elnöki jogkör ideiglenesen átruházásra kerül, vasárnapra (február 28.) közgyűlést hívott össze, hogy végleges döntés szülessen a folytatást illetően. A tagság itt megjelent része egységesen amellett döntött, hogy a DEKE próbálja megtartani élvonalbeli tagságát, és fejezze be ezt a szezont."
   
Az eddigi 19 fordulóban mindössze egyszer győztes hajdúsági egyesület eredetileg az NB I-es B csoportban és a többi korosztályos bajnokságban folytatta volna szereplését, ám az új közlemény hangsúlyozza: a tagság azon dolgozik, hogy napokon belül sikerüljön véghezvinni, amire a vasárnapi közgyűlésen vállalkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!