Kedden kezdődik a műkorcsolya-vb, melyen négy magyar is részt vesz

Kedden kezdődik Torinóban a műkorcsolya világbajnokság, amelyen négy versenyző, Sebestyén Júlia, Vardanjan Tigran, valamint a Hoffmann Nóra, Zavozin Makszim jégtánckettős képviseli Magyarországot.

MTI

A januári, észtországi Európa-bajnokságon hatodik Sebestyénnek valószínűsíthetően ez lesz az utolsó világversenye, bár a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnél (MOKSZ) hivatalosan még nem jelezte, hogy befejezi pályafutását.
   
"Juli többször nyilatkozta azt, hogy a szezon végén visszavonul, de ezt sem a szövetségnek, sem nekem nem jelezte eddig - mondta el az MTI érdeklődésére Jurek Eszter, szakágvezető. - A vb-n úgy gondolom, be kellene jutnia az első tízbe, de ehhez sokkal jobb programokat kell futnia, mint a februári olimpián, ahol meglehetősen sokat hibázott. Természetesen a japánokat és az amerikaiakat nem lehet megverni, de hibátlan teljesítménnyel be lehet kerülni az első tíz közé."
   
Jurek hozzátette: a férfi mezőnyben Vardanjan Tigran szinte biztosan nem lesz ott a legjobb 24 között a rövidprogram után, de remélhetőleg a 30. helynél előrébb végez. Annyi biztos, hogy a férfiaknál új bajnokot avatnak, a vancouveri téli játékok után ugyanis a friss olimpiai bajnok, vb-címvédő amerikai Evan Lysacek bejelentette, hogy nem vesz részt a torinói eseményen. Hasonló elhatározásra jutott Lysacek mellett a kétszeres vb-győztes svájci Stephane Lambiel, valamint a 2004-ben ötkarikás aranyérmet nyert, négyszeres világbajnok orosz Jevgenyij Pljuscsenko is, bár utóbbi orvosai tanácsára hagyja ki a viadalt.
   
A tallinni Eb-n 10., Vancouverben a 13. pozícióban zárt Hoffmann, Zavozin jégtáncpáros Moszkvában és Budapesten készült a vb-re, s céljuk az első tízbe kerülés.
   
A torinói esemény szombatig tart, az első napon a jégtáncosok kötelező, és a párosok rövidprogramjára kerül sor. A férfiak szerdán, a nők pénteken kezdik a versenyt a rövidprogramokkal.



A műkorcsolya és jégtánc világbajnokság programja:


kedd:
jégtánc, kötelező program 12 ó
páros rövidprogram 18:15
   
szerda:
férfi rövidprogram 9:30
páros kűr 18:45
   
csütörtök:
jégtánc, original 12:45
férfi kűr 18:15
   
péntek:
női rövidprogram 9
jégtánc kűr 18:45
   
szombat:
női kűr 12:30

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!