Vancouver 2010: Huszárt kizárták, mert kilökte társát (frissítve)

Eredetileg hatodik helyen végzett a rövidpályás gyorskorcsolyázók 3000 méteres női váltójában a magyar csapat, ám mivel az A döntőben érdekelt dél-koreai válogatottat kizárták, a magyar csapat egy helyet előrelépve az ötödik helyen végzett. Knoch Viktor és Darázs Péter nem jutott tovább, Huszárt kizárták, mert kilökte a német társát.

MTI


Győztesek:

Sífutás, férfi 4x10 km-es váltó:
Svédország (Daniel Rickardsson, Johan Olsson, Anders Södergren, Marcus Hellner)

Gyorskorcsolya, női 5000 m:
Martina Sablikova (Csehország)

bob, női kettes:
Kaillie Humphries, Heather Moyse (Kanada)

Rövidpályás gyorskorcsolya, női 3000 m váltó:
Kína (Szun Linlin, Vang Meng, Csang Huj, Csou Jang)
 
Síakrobatika, női ugrás:
Lydia Lassila (Ausztrália)
   
Magyar eredmények:

Alpesi sí, női óriás-műlesiklás:
Berecz Anna az első futam után a 47. helyen áll, Döme Zsófia nem ért célba.

Rövidpályás gyorskorcsolya:

női 3000 m váltó: 5. MAGYARORSZÁG (Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Huszár Erika, Keszler Andrea)

Eredetileg a hatodik helyen végzett a Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Huszár Erika, Keszler Andrea összetételű magyar csapat a rövidpályás gyorskorcsolyázók 3000 méteres női váltójában a vancouveri téli olimpiai szerdai versenynapján.

 Mivel azonban az A döntőben érdekelt dél-koreai válogatottat kizárták, a rövidpályás gyorskorcsolyázók 3000 méteres női váltójába a magyar csapat egy helyet előrelépve az ötödik helyen végzett.

 



A táv elején még a magyar csapat vezetett, ám egy rossz váltásnál a hollandok előztek. Ezután sokáig közvetlenül a hollandok mögött haladt a váltó, ám egy újabb hiba után a japánok is előzni tudtak. A nagy lemaradást végül egy komoly hajrával sikerült ledolgozni az ázsiaiakkal szemben, majd egy újabb szép manővernek köszönhetően az együttes a második lett.
   
A magyar küldöttség második pontját szerezte az Vancouverben, Huszár 1500-on volt hatodik. A 23 éves sportoló a váltó sikerével az első magyar, aki a téli olimpiák történetében három versenyen is pontszerző.

 "Nagyon kemény mérkőzés volt, bár számítottunk arra, hogy nagyon nagy küzdelem lesz. Eredetileg azt vártuk, hogy a japánok lesznek előttünk, hál Istennek, nem így történt - nyilatkozta a mob.hu-nak Telegdi Attila szövetségi kapitány. - Az elején jól el tudtunk jönni, talán túlontúl is jól, meglehet, egy kicsit jobban belekezdtünk a kelleténél, annyi előnye viszont volt ennek, hogy így nyugodtabban tudtak menni a lányok."
   
Telegdit lenyűgözte, hogy Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Huszár Erika és Keszler Andrea egyaránt még a legélesebb helyzetekben is tudott koncentrálni és segíteni a másikat.
   
"A váltásoknál azért történt annyi esés, mert rendre a hátulról érkezők lökték el a mi lökő embereinket, ám a lányok egy pillanatra sem adták fel, és még az esés pillanatában is a váltásra koncentráltak, bár a lábuk már nem volt a jégen, még mindig sikerült lendületet adni a saját embernek - elemezte a futamot a tréner. - Úgyhogy én megemelem a kalapom előttük: ezt vártam tőlük, és szerintem ők is ezt várták maguktól."

 



női 1000 m: Heidum Bernadett bejutott a negyeddöntőbe, Huszár Erikát kizárták

Heidum Bernadett bejutott a negyeddöntőbe, míg Huszár Erikát kizárták a női rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres számában.A magyar versenyző szinte végig a harmadik helyen "utazott", ám az utolsó körben egy nagyszerű manőverrel megelőzte cseh ellenfelét.
   
Az 1500 méteren hatodik, azaz pontszerző Huszár ugyan továbbjutó helyen ért célba, ám a bírák később kizárták, mert kilökte a német Aika Kleint.

férfi 500 m: Knoch Viktor és Darázs Péter nem jutott tovább


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!