Itt a farsang, áll a bál! Programkavalkád a hétvégén

Farsangi szezon lévén több településen maskarás mulatság kínál élményt a hét végén, de előadásból, koncertből is bőséges a felhozatal. Másutt a gyerekeknek kedveskednek programokkal.

zaol.hu


Kanizsa Big Band fellépése
Szombaton 18 órától a Kanizsa Big Band lép fel a nagykanizsai Magyar Plakát Házban. Ezúttal Elek István működik közre szaxofonjátékával

Farsangi bulik
Zalaapátiban, az iskolában rendeznek farsangi fánkpartit vasárnap 14 órától.
Iklódbördőcén, szombaton 18 órakor folkfarsang kezdődik: bűnláda-égetést, bolondmenyegzőt, jelmezes felvonulást és táncházat szerveznek, majd hagyományőrző csoportok mutatkoznak be.
Surdon, a művelődési házban szombaton 15 órakor zenés, táncos maskarázás kezdődik.

Boszorkányok napja
Zalaegerszegen, a József Attila városi könyvtárban e címmel rendeznek gyerekprogramokat szombaton 8.30-tól. A Keresztury ÁMK több terme pedig versmondó versenynek ad majd otthont.

Nyitott műhelygalériák
Zalaegerszegen, a gébárti Kézművesek Háza műhelyeiben vasárnap 14-18 óra között mesterségbemutatókra várják az érdeklődőket. A kovácsok sarkantyúdíszt, a fazekasok agyagból plakettet, a textilesek pedig gyöngyhímzéssel telefontokot készítenek.

Régi mesterségekről
A gelsei Petőfi Sándor Emlékkönyvtárban pénteken 16 órakor megnyitják Simon M. Veronika festőművész Régi mesterségek című tárlatát.

Válságról, keresztyénként
Nagykanizsán, a reformátusok gyülekezeti termében, pénteken 17.30-kor Stoffán György író, újságíró tart előadást a válságból kivezető keresztyén útról.

Idősek napja
Szombaton 17 órakor idősek napi rendezvényt tartanak a tótszerdahelyi kultúrházban.

Zenészkonferencia
Zipkomm címmel rendeznek országos zenészkonferenciát szombaton 10 órától a budapesti Gödör Klubban és 6 vidéki helyszínen - köztük a nagykanizsai, Nagyrác utcai volt Sáska Rockklubban - online kapcsolat révén. 19 órától koncertek várják az érdeklődőket, fellép az Alarm, a Muerte Cara, a MandragoraSk. és a Késő Bánat.

Közös néprajzi tárlat
Keszthelyen, a Balatoni Múzeumban szombaton 15 órakor A tűz őrzője címmel a szibériai hanti-manszijszki múzeum és a zalaegerszegi Göcseji Múzeum néprajzi gyűjteményének anyagából nyílik tárlat.

Mező Ferenc emlékére
Az egyetlen zalai születésű olimpiai bajnok, dr. Mező Ferenc tiszteletére emlékévet hirdettek; a nyitóünnepséget pénteken 15.45-kor rendezik a nagykanizsai könyvtárban, ahol könyvbemutató is vár az érdeklődőkre.

Koncertek, fellépők
Zalaegerszegen, a Havanna Jazz Caféban péntek este kilenctől az Éjszakai Járat ad koncertet. Lukács Sándor péntek 20 órától tart gitárestet a kertvárosi Mephisto presszóban. A Keresztury ÁMK-ban szombaton este héttől Balaton János, a Rain Dogs és a Bőgőmasina zenél.

Maszkabál a Griffben
Zalaegerszegen szombaton 11 órakor a Griff Bábszínház Mesematinéjában Gryllus Vilmos lép fel Maszkabál című műsorával.

Az iskola bemutatkozik
Szombaton 10 órától a nagykanizsai Pétery-iskolában a leendő elsősöket várják játékos programokkal.

Játszóház gyerekeknek
Szombaton 9 és 12 óra közt Kolonics Istvánné tart gyermek játszóházat a miklósfai Mindenki Házában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!