Elszakadás az MSZP-től: önálló országos listát állít az MSZDP

Országos listát állít és az MSZP-től elszakadva önállóan méreti meg magát a tavaszi parlamenti választásokon a Magyarországi Szociáldemokrata Párt - jelentette be az MSZDP országos alelnöke szerdai, nagykanizsai sajtótájékoztatóján.

MTI

Bogár Ferenc közölte: az országos listát még ebben a hónapban elkészítik. A jelenlegi tárgyalások alapján 11 megyében - köztük Budapesten és Pest megyében - van esély arra, hogy területi listát állítsanak.
   
A párt országos alelnöke - aki a Zala megyei szervezetet is irányítja - beszámolt arról, hogy Zalában az öt választókerületből háromban van jelöltjük. A 2-es számú, nagykanizsai választókerületben Bogár Ferenc indul, a 3-as, vagyis keszthelyi körzetben Targuba János vállalkozó, a 4-es választókerültben, Lenti-Letenye térségében Nagy Imre vállalkozó szerepel az MSZDP listáján.
   
Bogár Ferenc azt mondta: ahhoz, hogy a párt önálló országos listát állíthasson, legalább hét megyében kell területi listát készítenie. Az esélyesnek tartott 11 megyében nagyjából 30 képviselőjelöltet állíthat az eddig "hibernált" MSZDP.
   
Hozzátette, nem fogja sérteni a szocialista párt érdekeit az önálló indulásuk, mert szerinte azok szavaznak majd a jelöltjeikre, akik egyébként nem mentek volna el voksolni az MSZP-re sem. Úgy fogalmazott: a szocialisták azt hiszik, csak egy párt van a baloldalon, de meggyőződése, hogy az MSZP-nek, az MSZDP-nek és akár a Munkáspárt 2006-nak együtt kellene képviselnie a parlamentben a baloldal sokszínűségét.
   
AZ MTI értesülése szerint az MSZDP nem állít önálló miniszterelnök-jelöltet. Kapolyi László, a párt elnöke valószínűleg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, egyéni jelöltként indul a választáson.
   
Az MSZDP kedden sajtótájékoztatót tartott annak kapcsán, hogy távozik a szocialista parlamenti frakcióvezető-helyettes, Göndör István MSZDP-s nagykanizsai irodavezetője, aki szerint a két párt között "kiürült" a 2007-ben aláírt együttműködési megállapodás. Bogár Ferenc akkor úgy fogalmazott: a szocialista párt és a szociáldemokrata párt között "a párbeszédre való törekvést felváltotta az önös érdekek miatti szembenállás".

Választás 2010  - Lapozzá át vonatkozó dossziénkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!