Elmaradt a ZTE-Paks meccs: Csank szerint a legjobb döntést hozta a játékvezető (frissítve)

Egy hét csúszással, a negyedik helyről rajtolt volna a ZTE az NB I 16. fordulójában, de jelen állás szerint az időjárás még későbbre halasztotta a rajtot: a paksi pálya rossz állapota miatt elmarad a mai ZTE FC Paks találkozó.

zaol.hu


Kollegánk, Kerkai Attila helyszíni beszámolója szerint a paksi pályán áll  víz a tegnap esti esőzés miatt.

Nem sokkal egy óra után az illetékesek bejárták a pályát, felmérték annak állapotát, majd a  úgy határoztak, nem tartják meg a mai meccset. Mint Pakson  elhangzott, a pálya alkalmatlan a játékra, így kénytelenek elhalasztani a meccset.

Mint kollegánk megtudta,   a paksi pálya a nagy havazás után nem tudott teljesen felszáradni, de tegnap még úgy látszott ez nem gátolja a szombati találkozó rendezését. Péntek este viszont nagyobb mennyiségű eső hullott Pakon, s ezt a csapadékot nem tudta már felszívni a pálya. A paksi tűzoltók délelőtt szivattyúzták ugyan a vizet, de ez sem segített.

Iványi Zoltán játékvezető azt mondta, ő már a tervezett  kezdés előtt másfél órával  a pályabejáráskor úgy vélte, a pálya nem alkalmas a játékra, s a helyzet  40 perccel  a meccs előttig nem is javult, így úgy döntött, le kell fújni a meccset.  Mint mondta, főleg a 16-os előterében és a pálya közepén volt rendkívül vizes a placc, s így nem biztonságos a játék.

A zalaiak edzője, Csank János úgy vélte, a jelen helyzetben a lehető legjobb döntést hozta a játékvezető, hiszen ezen a pályán veszélyes lett volna játszani, nem lett volna értelme esetleges  sérüléseket kockáztatni.

 Gellei  Imre, a paksiak vezetője egyetértett a zalai trénerrel, bár hangot adott csalódásnak is, mondván, nagyon készültek a paksiak a nyitányra.

 Csank János lapunk azon kérdésre, hogy mikor pótolhatják a találkozót, azt mondta, hogy nincs még konkrét időpont, de szóba jöhet az április, mikor a válogatott meccsek miatt szünetel a bajnokság, mivel egyik csapatnak sincs játékosa a keretben.   

 

Információ: Zalai Hírlap - Kerkai Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!