Zala megye 7 csodája - Péntek délben lezárult a szavazás

Péntek délben lezárult az a szavazás, amelyből kiderül majd, olvasóink szerint melyek Zala megye természeti és építészeti csodái. Közel 35 ezer voks érkezett.

zaol.hu

A Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület,  a Kanizsa TV és a Zalai Hírlap október 1-jén  kezdeményezte a csodakeresést,   megyénk természeti és építészeti értékeinek feltérképezését.  Ennek érdekében indítottuk el a 7csoda.zalaihirlap.hu internetes oldalt, ahova rövid idő alatt  mintegy 300 javaslat érkezett.

A  november 19. és december 15. között lezajlott  első szavazási fordulóban a honlap látogatói ebből a  háromszázas  gyűjteményből  választhatták ki azt a huszonöt természeti és huszonöt építészeti  kincsünket, amely esélyessé vált arra, hogy Zala megye csodái közé kerüljön. Valamivel több  mint 12 ezer voks érkezett akkor, így alakult ki aztán a döntősök ötvenes listája, amelyre viszont december 15-e óta január közepéig közel 35 ezer szavazat érkezett.


A győzteseket  azaz Zala megye 7 természeti és 7 építészeti csodáját  - terveink szerint - a megyei önkormányzat január végén rendezendő ünnepnapján  ismertetjük majd. 





A versenyben maradt jelöltek:

Épített környezet: műemléktemplom (Becsehely-Pola); Festetics-kastély (Keszthely), szoknyás harangláb (Nemesnép), várkastély (Egervár); a kányavári szigetre vezető híd; templom (Türje); körtemplom (Kallósd); sztúpa (Zalaszántó); Göcseji Falumúzeum (Zalaegerszeg); templom (Böde-Zalaszentmihályfa); Bogenrieder-palota (Nagykanizsa); Vasemberház (Nagykanizsa); a Zala Megyei Bíróság épülete (Zalaegerszeg); templom (Nova); templom (Szécsisziget); Biztosítópalota ( Nagykanizsa); Tv-torony (Zalaegerszeg); Salla-romkert (Zalalövő); Városi Könyvtár (Letenye); a földönjáró toronyóra (Zalaegerszeg); Nagy-Magyarország emlékmű (Nagykanizsa); zsinagóga (Zalaegerszeg); Hatamov-híd (Zalaszentgrót); történelmi park (Zalavár); várrom (Rezi).

Természeti környezet: a Hévízi gyógytó; a balatongyöröki Szépkilátó panorámája; a cserszegtomaji kútbarlang; Magyarország legnagyobb szilfája (Kerkakutas); Kis-Balaton; Azáleás- völgy (Zalaegerszeg); Kőszikla szurdok (Nagybakónak); bivalyrezevártum (Kápolnapuszta); a Kovácsi-hegy bazaltfolyosója; a budafai arborétum; Kabala ménes ( Rádiháza); a Mura és a Dráva találkozása (Muraszemenye); a kockásliliom, a Platán sor alagútja (Zalaegerszeg); a Keszthelyi-öböl; a valkonyai horhos; a Zala folyó; a keszthelyi fenyvesallé; Csónakázó-tó (Nagykanizsa); a gímszarvas; a Tátika ősbükköse; Gébárti-tó (Zalaegerszeg), parkerdő (Lenti); energiadomb (Böde); Deák-túraútvonal (Kehidakustány).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!