Webcímet fújtak a Fidesz és az MSZP zalaegerszegi irodájának falára (frissítve, fotókkal)

A Fidesz és az MSZP megyeszékhelyi irodájának falára is feliratot fújtak ismeretlenek pénteken éjszaka. Mindkét helyen ugyanazon weblap címét olvashatták a járókelők. A feliratokkal kapcsolatban Baracskai József, az MSZP megyei pártelnöke hétfőn zalaegerszegi sajtótájékoztatót tartott, a Fidesz pedig közleményt tett közzé a témában.

zaol.hu

Hétfő:
Baracskai József  közölte: az erőszak és a rombolás nem lehet válasz semmire sem; az MSZP nyitott a  párbeszédre, de a véleménynyilvánításnak ezt a formáját elutasítja.

A pártirodák falára festett webcím jelenleg nem érhető el, de Baracskai József tájékoztatása szerint néhány hónappal ezelőtt még megtalálható volt az interneten. A honlapon az volt olvasható, hogy a választópolgárok vegyenek részt a voksoláson, de érvénytelen szavazatokat adjanak le. Az interneten akkor még látható volt egy kettétépett szavazólapot és egy fekete macskát ábrázoló embléma is, amit ismeretlenek ráfestettek az MSZP-iroda külső falára is. 
   
Az MSZP Zala megyei Területi Szövetségének elnöke elmondta; a véleménynyilvánításnak lehet egy formája az érvénytelen szavazatok leadása is, de az erőszakot és a rombolást elutasítják. Hozzátette; tisztességes, eredményt bemutató kampányt szeretnének, ezért megyén belül kezdeményezni fogják a jelölteket állító párok együttműködését.
    
A Fidesz hétfőn közleményt tett közé a témában. Eszerint a további hasonló provokációk elkerülése érdekében a párt javasolja, hogy a választásokon induló pártok helyi képviselőjelöltjei írjanak alá közösen választási etikai kódexet.

Előzmények:
A Fidesz Kosztolányi utcai és az MSZP Ady utcai irodájánál is akadt dolga szombaton a rendőröknek: pénteken éjszaka ismeretlen tettes vagy tettesek  hatalmas betűkkel fújták a falakra  egy honlap elérhetőségét.


Az eset kapcsán a   Fidesz megyei szervezetének elnöke, Gyutai Csaba  úgy fogalmazott, a felirattal alapvetően egyetért, valóban változásra van szükség. Az efféle tett az elmúlt nyolc évben hatalmon lévő kurzusnak köszönhető. Az eset a hurokba szorult vad helyzetét példázza, mely mindent elkövet, hogy szabaduljon. Ellenfeleik, folytatta a megyei elnök, elindították a gyűlöletkampányt, a jövőben ennél rosszabb és durvább helyzetre számít.

Góra Balázs, az MSZP megyei ügyvezető alelnöke elmondta, körülbelül egy hónappal ezelőtt az iroda bejáratánál  már találkozhattak a most is felfestett weblapcímmel és egy logóval is, akkor még kisebb felülettel  beérték az elkövetők. Ezúttal egyébként  lefújták a párt nevét, emblémáját is: a feliratot tartalmazó tábla az ajtó fölött van, tehát fel kellett mászniuk az előtetőre is. Hozzátette, minden esetre jó lenne, ha ennél durvább dolog nem történne a kampány során.


Mindkét pártirodánál előfordult már egyébként, hogy kővel dobták be az ablakot. 


Csizmazia Péter, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI megkeresésére a két párt nevének közlése nélkül annyit mondott: a két irodából érkezett bejelentés kapcsán rongálás miatt folytat eljárást a rendőrség.


Információ: Zalai Hírlap - Péter Gyöngyi, MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!