Nem kell a sztárügyvéd az Irakban elhunyt férfi özvegyének

Sem a család, sem a jogi képviseletüket ellátó dr. Bárándy György ügyvéd nem kapott még tájékoztatást az Irakban tavaly lelőtt Bogdán Tibor halálának körülményeiről. Az elhunyt volt felesége pedig nem szeretné, ha a továbbiakban is Bárándy vinné az ügyet.

zaol.hu


Mint arról a történtek idején beszámoltunk, az amerikai katonai egységeket kiszolgáló vállalkozás által alkalmazott férfit tavaly március 26-án lőtte le egy amerikai katona az USA hadseregének egyik iraki támaszpontján. A bűncselekmény körülményeit feltáró vizsgálat azóta is tart. Mint azt Bogdán Margit, az áldozat testvére és dr. Bárándy György, a család jogi képviseletét felvállaló ügyvéd is megerősítette: habár 10 hónap eltelt az eset óta, még semmiféle tájékoztatást nem kaptak a történtekről.


Dr. Bárándy jelezte: hogy a folyamatot gyorsítsa, felvette a kapcsolatot egy New York-i ügyvéddel is, aki korábban nála gyakornokoskodott, s várhatóan hatékonyan együtt tud működni az amerikai hatóságokkal. Mint mondta: azt már korábban nyilvánvalóvá tette a Nagyradán élő közvetlen családtagok számára, hogy az esetleges kártérítés kizárólag a férfi után maradt kiskorú örököst illeti meg. Hozzáfűzte, ettől függetlenül előbbiek részére is megpróbál majd fájdalomdíjat kérni  az ugyanis szerinte nem kétséges, hogy az Amerikai Egyesült Államok kártérítési kötelezettséggel tartozik.

Magasfalvi Tünde, Bogdán Tibor volt felesége érdeklődésünkre azt mondta, 6 éves kisfia máig rosszul viseli édesapja halálát. Az ügy kapcsán kijelentette, nem szeretné, ha a továbbiakban a fővárosi ügyvéd látná el a jogi képviseletet. Mint mondta, van saját jogásza, aki, ha kellett, mindig ellátta megfelelő jogi tanáccsal.

Dr. Bárándy erre úgy reagált: ettől függetlenül ő a család megbízása alapján teszi tovább a dolgát. Ám  mint azt megjegyezte  az öröklés, pontosabban a gyermek szempontjából szerencsés lenne, ha egy szálon futna tovább az ügy.

Bogdán Tibor tragédiáját lapunk is végigkísérte. Részletek a kapcsolt anyagok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!