Most már nyűhetik a kamionok a 61-es főútat

Szerdán hivatalosan is átadták a forgalomnak a 61. számú főút zalai szakaszát, melynek burkolatát 11,5 tonnás tengelyterhelésre méretezve megerősítették, ugyanakkor ki is szélesítették.

zaol.hu

A mintegy 3,2 kilométer hosszú útszakaszt szerdán a nagykanizsai Szőlőskert fogadóban rendezett ünnepség keretében jelentette készre Magyar István, a kivitelező Teerag-Asdag Építőipari és Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója. Mint elmondta, munkájuk révén nemcsak megerősítették és kiszélesítették az útpályát, de átépítették a bagolai csomópontot is, és számos biztonsági berendezést helyeztek el.


Az avatóünnepségen Rékasi Győző, a beruházást lebonyolító Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. irodavezetője adta át üzemeltetésre a Magyar Közút Zrt. regionális főmérnökének, Kiss Istvánnak, aki rámutatott: a fejlesztés révén lényegesen emelkedett a közlekedés biztonsága az érintett útszakaszon. 

- Mindig nagy öröm, amikor egy magas színvonalú beruházást adunk át -  hangsúlyozta ünnepi beszédében Varju László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium uniós fejlesztésekért felelős államtitkára. - Az ország útjain haladó forgalom mennyisége és minősége szükségessé teszi az útfejlesztéseket. Erre a kérdésre mindenkinek nagy figyelmet kell fordítania, s ebben az állam feltételteremtő szerepe kiemelkedő.


Az ünnepségen felszólalt Marton István, Nagykanizsa polgármestere is, aki a jövőben megoldandó feladatokról is szót ejtett, azok között szorgalmazva, hogy a Nagykanizsa melletti 4,2 kilométer hosszú autópálya-szakaszon lehessen díjmentesen közlekedni, valamint hogy mielőbb épüljenek ki a város elkerülő útjai.

A rendezvényen ez utóbbival kapcsolatban elhangzott: már átadták a munkaterületet a 61-es főút Nagykanizsát elkerülő szakaszának építésével kapcsolatban, a kivitelező ENV 61 konzorcium részére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!