Meghökkentő: A polgármester beperli az önkormányzatot

Kedden az új év első közgyűlését tartotta volna a dél-zalai város önkormányzata, ám ismét botrányos véget ért az ülés. A történteket szerdán merőben másként kommentálta Marton István polgármester, illetve a Fidesz-frakció.

Zalai Hírlap

Mint azt Marton István polgármester tájékoztatóján közölte: a közgyűlést két olyan témában hívta össze - egy ipari parki terület eladása és az NTE-sportcsarnok megvásárlása -, amelyekről korábban ugyan határozott már a testület, de ő nem értett egyet a döntésekkel. A polgármester ilyen esetekben ugyanis élhet „vétójogával”, s visszahozhatja a közgyűlés elé a témát. Az önkormányzati törvény amúgy arról is rendelkezik, hogy ilyen esetekben érdemben kell tárgyalni az adott témát, ám kedden erre nem került sor, hiszen a testület - Marton szerint a Fidesznek köszönhetően - napirendre sem vette a kérdést.

- A város érdekében lett volna fontos újratárgyalni ezeket az ügyeket, hiszen az ipari parki területért arcpirítóan alacsony árat szabott meg a testület, ez pedig az önkormányzati vagyon elherdálása - fogalmazott Marton István - Az NTE-csarnok megvásárlásáról is jó lett volna dönteni, hiszen azt rendkívül jó áron szerezhettük volna meg.

A polgármester a fentiekre tekintettel szerdán azt is bejelentette, hogy beperli az önkormányzatot. Állítása szerint a Legfelsőbb Bíróság két precedens értékű döntést hozott már hasonló ügyekben, ezért nem kétséges, hogy igaza van.

A keddi közgyűlésen történtekről Tuboly Marianna jegyző is állást foglalt. Mint írta: bár a polgármesternek törvény adta joga, hogy a döntést követően 15 napon belül újratárgyaltassa az adott témát, ám ha ez mégsem valósul meg, akkor az eredeti döntés marad érvényben.

Karádi Ferenc, a Fideszfrakció tagja szerdán jelezte: nincs okuk megkérdőjelezni a jegyző álláspontját, ám ettől függetlenül az volt a város érdeke, hogy az ipari parkban lévő területen mielőbb működő vállalkozás létesüljön, amelynek eredményeként új munkahelyek létesülhetnek.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!