Készül a zalakarosi fürdőpláza (fotókkal)

Gőzerővel készül a költözésre a zalakarosi Gránit Gyógyfürdő: a létesítményben hamarosan elkészül az új, négyszintes fogadóépület, ahová a régi fedettből áttelepítik a szolgáltatásokat.

Szalabán Attila

Lázas munka zajlik a Gránit Gyógyfürdő legújabb beruházásaként felépített fogadóépülete körül és belül. Mint arról korábban beszámoltunk, a létesítményben két ütemben, 2,7 milliárd forint nettó értékben fürdő-plázát építenek.

Az első ütem keretében 5.200 négyzetméteres, 4 szintes fogadóépület készül, mely az eddigieknél nagyobb öltözőkapacitást, tágas és színvonalas fogadóteret, új szolgáltatásokat kínál majd.

 
- Az első ütem megvalósítása nagyon szépen halad, ám támadtak bizonyos kérdések  -jelezte érdeklődésünkre Horváth Vencel, a Gránit Gyógyfürdő Zrt. elnök-vezérigazgatója. - A tavalyi esztendő elején megkezdett beruházás végrehajtása során ugyanis az élet hozott olyan helyzeteket, melyekre választ kellett adni. Ezek miatt kezdeményeztük például a pályázati tartalom bizonyos fokú módosítását. Az időközben napvilágra került információk nyomán ki szeretnénk venni a beszerzendő eszközök közül a termográfot, ugyanakkor a kölyöksarkot három részesre bővítenénk. Gondolnunk kell ugyanis arra, hogy az 1-3 évig terjedő korosztálynak másabbak az igényei, mint a 4-7 év közöttieknek, s megint eltérnek tőlük a 8-13 esztendősök kívánságai, őket tehát lehetőleg külön kell kezelni.

Az elnök-vezérigazgató hangsúlyozta: mindezeket a lépéseket teljesen törvényesen kívánják megtenni, ezért folyamatosan konzultálnak a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel, valamint a Közbeszerzések Tanácsával. A megaprojekt ezen két részterületén még a végrehajtást is felfüggesztették  ám természetesen ez nem akadályozza, hogy a beruházás többi része tovább folytatódjon.


- Adott egy határidő: 2010. március 31., ezt tartani szeretnénk - tette hozzá Horváth Vencel. - Ennek érdekében gőzerővel zajlik az építkezés, kívülről már szinte teljesen kész van az épület, belülről pedig a burkolatokat, az elektromos szerelvényeket készítik a munkával megbízott szakemberek. A kivitelezőn biztosan nem múlik a műszaki tartalom és a határidők tartása.

A beruházás azonban az épület átadásával nem zárul le. Mint megtudtuk, a tervek szerint idén áprilisban az összes szükséges engedélyt beszerzi a zalakarosi gyógyfürdő, majd megkezdi történelmének talán legnagyobb költözködését. A projekt második üteme keretében ugyanis a régi fedett fürdő területén nagyszabású rekonstrukciós munkálatok kezdődnek, s emiatt az érintett kezelő helyiségeket új helyre kell költöztetni. A szóban forgó mintegy 2 ezer négyzetméternyi területet 5 részletben újítják fel  ez többek között a kádfolyosóra, a súlyfürdőre terjed ki, de nem érinti a két régi fedett medencét.


Termálvíz, gyógyfürdő
Zalakaroson 1962-ben találtak szokatlanul magas, 96 Celsius hőfokú termálvizet, mely ásványi anyagokkal dúsan telített. Erre a később gyógyhatásúnak bizonyuló vízre alapozva építették fel 1965-ben a helyi fürdőt, mely egyetlen 333 négyzetméteres termálmedencéből és 60 négyzetméteres pancsolóból állt. Mára a Gránit Gyógyfürdőben csak a fedett létesítmények alapterülete meghaladja a 30 ezer négyzetmétert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!