Színházi pályázat: ki lesz az új igazgató a Hevesiben?

Mint ismeretes, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház élére új igazgató kerül még decemberben. A városi önkormányzat által kiírt pályázat elbírálásának végső szakaszában két jelentkező maradt állva, Tucsni András jelenlegi irodalmi vezető (művészeti tanácsadója Bereményi Géza), valamint Besenczi Árpád, a József Attila Színház színművésze (művészeti tanácsadója Sztankay István színművész).

zaol.hu

Mint arról beszámoltunk, a társulat művészeti állománya és közalkalmazotti szervezetének többsége Tucsni András mellett tette le a voksát, ugyanígy látta a színházigazgatókból, minisztériumi szakemberekből és a fenntartó városi önkormányzat vezetőiből álló szakmai bizottság. (Ezen álláspontok figyelembevétele nem kötelező a döntésnél.)

A zalaegerszegi közgyűlés kulturális bizottsága zárt ülésen tárgyalt a pályázatokról, meghallgatva az ajánlkozókat. Török Zoltán képviselőtől, a bizottság elnökétől megtudtuk, ők épp ellenkezőleg, Besenczi Árpád elképzeléseit látták meggyőzőbbnek, s a változás irányába mutatónak. Ő hét igen szavazatot kapott a tíz jelenlévőtől, Tucsni kettőt. A közgyűlés december 17-én dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!