Jelentős késésekkel járnak a MÁV vonatai

Jelentős késésekkel, de minden vonalon közlekedteti vonatait a MÁV, az InterCity járatokat pluszköltség megfizetése nélkül lehet igénybe venni hétfő éjfélig - közölte a vasúttársaság hétfőn kora délután.

MTI/AP

A legnagyobb késésekre a nemzetközi járatoknál kell számítani, de a belföldi vonatok is legalább 25-30 perces késésekkel közlekednek.
   
A Budapest-Esztergom vonalon 60-70 perces a késés, a Budapest-Újszász-Szolnok és a Budapest-Cegléd-Szolnok elővárosi vonalakon a zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak - olvasható a Mávinform közleményében. A három fővárosi fejpályaudvaron is közlekednek a vonatok.
   
A MÁV tájékoztatása szerint a Keleti pályaudvar nemzetközi vonatokhoz kialakított üzleti várótermét is igénybe tudják venni az utasok a várakozás ideje alatt, függetlenül attól, hogy belföldre vagy külföldre szeretnének utazni. A nagyobb pályaudvarokon a várakozóknak forró teát osztanak, és zöld mellényt viselő dolgozók segítik az utasokat a tájékozódásban.
   
Hétfő éjfélig az InterCity vonatok helyjegy és pótjegy megváltása nélkül vehetőek igénybe. Az előre megváltott helyjegyek és pótjegyek árát visszatérítik. Ha valaki lemond az utazásról, akkor a menetjegyeket, helyjegyeket, pótjegyeket szintén kezelési költség levonása nélkül visszatéríti a MÁV.
   
Hétfő reggel a Keleti pályaudvaron csak egy-egy szerelvényt tudtak indítani, illetve fogadni, mert a hideg miatt lefagytak a váltók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!