Hóhelyzet: éjszaka is történt baleset Zalában

Mindkét irányban több kilométeres kamionsor torlódott fel hétfőn kora estére a 86-os főút zalai szakaszán, a hóesésben egymásnak ütközött teherjárművek miatt. A havazás miatt Zala megyében megszaporodtak a közlekedési balesetek.

zaol.hu


KEDD

7:00
Az éjszaka folyamán egyetlen balesetről kapott értesítést a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. Mint a sajtóügyeletes portálunk érdeklődésére elmondta: hétfőn este, 11 órakor egy kisteherautó csúszott az árokba Szentlisztló és Pusztaszentlászló között. A balesetben senki sem sérült meg.


HÉTFŐ

20:10 - Megszaporodtak a közlekedési balesetek Zalában

A havazás miatt Zala megyében megszaporodtak a közlekedési balesetek hétfőn délutántól;  kamionokon és személyautókon kívül autóbusszal és szórógéppel is történt baleset - közölték a közútkezelők és a tűzoltók.

Az M7-es autópálya 219-es kilométerénél, a sormási elágazónál késő délután egy autókat szállító tréler fordult keresztbe az úton, ami miatt félpályás lezárás mellett haladhatott a járműforgalom. Zalaháshágyon autóbusz és kisteherautó karambolozott, és bár senki nem sérült meg, az árokba csúszott busz műszaki mentéséhez a tűzoltókat is a helyszínre hívták.


A könnyebb kimenetelű koccanások, megcsúszások miatt a tűzoltóknak Zalaegerszegen, valamint Gombosszög, Letenye, Kistolmács, Karmacs és Zalaköveskút közelében akadt műszaki mentési feladata. Az M70-es autóúton egy személyautó szenvedett balesetet, de személyi sérülés nem történt.
   
A közútkezelők tájékoztatása szerint Zalában néhány centiméter hó esett, az utak szinte mindenütt csúszósak a letaposott hó vagy a latyak miatt, járhatatlan út vagy megközelíthetetlen település azonban nincs a megyében.

Információ: MTI


19:40 - A 86-os úton teljesen bedugult a forgalom

A helyszínen azt tapasztaltuk, hogy Zalalövő és Kozmadombja között félúton, a Szűcs-major közelében két azonos irányban haladó, egymást kerülni szándékozó kamion egy enyhébb emelkedőn érintőlegesen összeütközött, a csúszós úton emiatt nem tudnak továbbhaladni.


A két kamion szinte teljes szélességében eltorlaszolja az utat, így a többi teherjármű sem tud mellettük elhaladni. A feltorlódott kocsiszor hossza este hét óra környékén már több mint tíz kilométer volt, mindannak ellenére, hogy Rédicsnél a rendőrök nem engedték rá a közlekedőket a 86-os útra.


A helyzetet nehezíti, hogy az egyik sószóró jármű a torlasznál meg akart fordulni, ezért egy mezőgazdasági útra hajtott, ahol szintén elakadt. Zalabaksa belterületén, a futballpálya szélén is vesztegel egy kamion vesztegel, ez a tehergépkocsi még délután hajtott bele a csúszós burkolat miatt egy buszba, a balesetben szerencsére személyi sérülés nem történt.

Információ: Zalai Hírlap - Gyuricza Ferenc



18:28

Mindkét irányban több kilométeres kamionsor torlódott fel hétfőn kora estére a 86-os főút zalai szakaszán, a hóesésben egymásnak ütközött teherjárművek miatt.
Zalalövő és Kálócfa között, a 26-os és 27-es kilométerszelvényben egy magyar kamionos félreállt az úton, egy előzni próbáló lengyel szerelvény azonban nekiütközött. A járművek mellett legfeljebb egy személyautó fér el, ezért mindkét irányban több kilométer hosszan torlódtak fel a járművek.
A közútkezelők mindkét irányból megtisztították a néhány centiméteres havazás miatt csúszóssá, latyakossá vált utat, de az egyik szórógép a baleset helyszínénél az árokba csúszott.
Zalában kora délután kezdődött havazás, amely az MTI információja szerint leginkább Lenti és Nagykanizsa térségében okoz közlekedési nehézségeket.

Információ: MTI

18: 00

Hétfőn, a kora esti órákban nyolc személygépkocsi csúszott egymásba a Semjénháza és Nagykanizsa közötti fagyos, jeges útszakaszon. Senki sem sérült meg a balesetben -  értesült honlapunk Salamon Róberttől, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől.

Kapcsolódó cikkünk, kattinson az alábbi címre:
Hóeltakarító járművek dolgoznak Zalában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!